Akersposten

Zanto lekte på Hundejordet – så smalt det

Zanto fra Skøyen ble skremt og forsvant. Etter 30 timer var han hjemme igjen. Foto: Privat

Da noen både ulovlig og uvettig fyrte av fyrverkeri rett ved Hundejordet i Frognerparken på ettermiddagen på nyttårsaften, forsvant Zanto over alle hauger og var søkk borte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2019 kl 09:46

SKØYEN/FROGNERPARKEN: – Vi var på en luftetur etter jobb, på Hundejordet. Dette var på ettermiddagen, sier Anne Rossebø, som beskriver hvordan halvannet år unge Zanto, en blanding av border collie og labrabor, lekte seg med andre hunder på området som er satt av til de firbente.

– Noen fyrte opp fyrverkeri rett ved Hundejordet, mot gravlunden. Det er ikke spesielt hyggelig gjort rett ved et friområder for hunder. Det er noe korttenkt, sier hun og påpeker at dette skjedde også utenom perioden det er lov å sende opp fyrverkeri – som er mellom klokken 18 og 02 på kvelden nyttårsaften.

Forsvant

Resultatet av de plutselige smellene var at Zanto ble livredd og satte av sted.

– Han føk rett over haugen ved Hundejordet. En mann kunne fortelle at han så en hund som forsvant i retning den store broen, sier hundeeieren, som omtrent daglig er på tur med Zanto i Frognerparken. De bor på Skøyen, ikke lange turen unna parken.

Snart var de flere som var ute og lette etter Zanto, og foreningen Rømlingen ble engasjert. Utover formiddagen og ettermiddagen på tirsdag, første nyttårsdag, ble det lett, søkt, lokket og ropt både i Frognerparken og i området nedover mot Skøyen og Sjølyst. Men ingen Zanto var å se noe sted.

– Det var ingen som hadde sett ham. Vi begynte å lure på om han hadde gått gjennom isen eller var blitt låst inne et sted, sier Rossebø.

Her er en melding Anne Rossebø la ut på Facebook-siden Rømlingen tirsdag formiddag, mens letingen pågikk for fullt:

«Zanto er fortsatt savnet. Vi (altså eier) har søkt kontinuerlig siden kl 7 imorges bl a i parken m alle bygninger, Skøyenparken, Silkestrå, gravlund m alle bygninger, Frognerbekken, rundt Bygdøy på de vante stiene, scannet gater overalt pr sykkel på Skarpsno, Frogner, Majorstua, Marienlyst, Blindern, Skøyen++ Tusen takk til alle som er ute og leter med oss! Setter enormt stor pris på hjelpen!»

Fikk hyggelig telefon

Og det var nettopp teorien om at han var innelåst et sted, som skulle vise seg å stemme.

– Vi var ute og lette i 22-tiden tirsdag kveld, da vi fikk en telefon fra en vekter på Skøyen, sier hun. Vekteren hadde kommet over Zanto, som da var inne i et låst lokale i området ved Drammensveien 130. Der hadde han antakelig oppholdet siden en gang på ettermiddagen eller kvelden på nyttårsaften. Dermed hadde Zanto altså klart å komme seg unna det verste fyrverkeribråket.

– Han kan ha søkt dekning og har sikkert kommet seg inn der på nyttårsaften, sier Rossebø. Hun forteller at hun fikk hjem en hund som var både tørr og varm.

– Vi var veldig glade da vi fikk ham hjem i går, sier hundeeieren fra Skøyen, som ønsker å fyre av denne lille salven mot bruk av fyrverkeri: – Fyrverkeri generelt har jeg ikke stor sans for, spesielt fordi det er så mange kjæledyr som sliter med det. Det holder jo på i et par døgn, sier hun.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...