Akersposten

Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

RÅSKINN I MOTBAKKER: Carl Fredrik Hagen (25) troner øverst på Strava-listen for den prestisjetunge distansen Gressbanen-Tryvann. Foto: Privat

Carl Fredrik Hagens (25) unike klatretur på to hjul til Tryvann fra Gressbanen er skrevet med gull i historiebøkene til Strava-entusiastene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 11:00

TRYVANN: - Rekorden er vel ganske rå for de fleste som sykler litt. Det er en god tid, men det er mulig å sykle raskere, sier Carl Fredrik med latter i stemmen, når han ser tilbake på prestasjonen det var å tråkke strekningen på 13 minutter og seks sekunder i september i fjor.

Strava er som kjent en gratis nettside og app til smarttelefoner for å logge sykling, løping og andre aktiviteter. Treningene kan du deretter dele på siden, for å la andre få innsyn i din fysiske tilstand.

Høy terskel

Den aktuelle strekningens beintøffe 5,5 kilometere, som stiger med syv prosent i snitt, er blitt syklet titusenvis av ganger. 25-åringen fra Oppegård forklarer det først og fremst kreves en upåklagelig fysisk tilstand, for å menge seg med de ypperste syklistene, gjerne på tampen av sesongen.

- Da rekorden ble satt var jeg i ekstremt god form, med mange ritt i beina. Terskelen var derfor veldig høy. I tillegg hadde jeg en god dag og var veldig heldig med forholdene, sier Carl Fredrik.

Den imponerende tiden innebar snittwatt på 432, og snittpuls på 191. Hagen veier bare 66 kg.

- Jeg brydde meg ikke så mye om at det var en Strava-rekord. Det som var viktigst - og mest tilfredsstillende - for meg var at det var en ny personlig rekord og at jeg har tatt nye steg, sier 25-åringen.

- Hardt arbeid over tid

For mange av landets hobbysyklister er Strava blitt et viktig moment i treningen. Rekordinnehaver Carl Fredrik forteller imidlertid at han ikke legger all verdens tid i konseptet.

- Jeg lever av å sykle, så jeg har ikke så mye å bevise på Strava. Men jeg synes det er en fin greie, og det er mange mosjonister som bruker det som motivasjon. Det er kjempekult! Jeg legger derimot ut treningene for å vise at det er hardt arbeid over tid som gjelder, sier Hagen.

- Hvem ser du for deg skal kunne ta rekorden til Tryvann?

- Åsmund Romstad Løvik (tidligere rekordinnehaver) kan fint ta den. Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen kan også være kapable fra Oslo-området, sier Carl Fredrik - og understreker det er rittene som teller.

- Hvis jeg kan gruse Edvald og Lars Petter i Tour of Norway, er jeg happy, sier han.

Trives i Kollen

Hvert år trener Oppegård-gutten om lag 1150 timer for å realisere drømmen om å bli profesjonell syklist. I dag tilører han kontinentallaget Joker Icopal.

- Hovedmålet mitt er en dag å få delta i en treukers Grand tour, sier Joker-rytteren, som gjennom sesongen ofte er å se de asfalterte holmenkollbakkene.

- Jeg trener egentlig alle langintervaller i Tryvann. Kortintervallene kjører jeg også som regel i bakkene i Holmenkollen. Jeg er der flere ganger i uka. Det er jo den eneste bakken som er lang nok for oss til å kjøre drag på over ti minutter. Dessuten er det jo fantastisk fint der, med rå utsikt, avslutter fjellgeita.

LES OGSÅ: «Vet ikke om de har tenkt å ri den dagen de saler, jeg tror ikke de har salet engang»

LES OGSÅ: Toppbloggeren «Pilotfrue»: – Folk i Oslo vest heier på oss

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: Iskalde russ lovpriser "den beste bussen"

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ: «Pilotfrue»: – Jenter kan føle seg utenfor om de ikke har bunad 17. mai

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...