Akersposten

Waras bolig og bil i Oslo vest tagget ned med hatefulle ytringer

TRUSLER: Tor Mikkel Wara og hans nærmeste er utsatt for trusler og sjikane. Foto: Olaf Heggø, Fotovisjon

Justisministerens bolig og bil er tagget ned med blant annet nazisymbol og bilen forsøkt påtent.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 22:14

Oslo vest: Både husveggen og bilen til Wara er i løpet av natt til torsdag griset til med rød maling og tusj. Både på Waras bil og på husveggen er det skrevet «rasist» og et hakekors er tegnet på bilen. Bilen er forsøkt påtent. En hyssing var ført ned i bilens bensintank, skriver NRK på sin nettside.

Wara selv ønsker ikke å kommentere saken.

- PST kan bekrefte at de har startet etterforskning for trusler mot myndighetspersoner, i samarbeid med Oslo politidistrikt. PST overtar etterforskningen, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til NRK, som ser svært alvorlig på saken.

Politiet undersøker også om dette kan ha en sammenheng med pakken med sprengstoff som ble funnet i politihuset på Ski.

Det er tidligere blitt rettet sterk kritikk fra Waras nærmeste at huset han og samboer bor i er avbildet i et teaterstykke som går på Black Box Teater.

Partikollega og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fra Vestre Aker har selv levd med en trusselsituasjon mot seg og sin familie.

- Jeg synes dette er trist for Wara og hans familie. Tor Mikkel Wara gikk fra en trygg og god jobb i næringslivet og takket ja til å bli justisminister. Det var ikke for å være grisk og grådig og rasistisk at han gjorde det, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Han mener motsetningene i samfunnet har blitt kraftigere de siste årene og at trusler mot maktpersoner er et økende problem, men at det ikke tas på alvor.

- De politiske institusjonene møter dette med et stort gjesp i stedet for å virkelig ta tak i det og passe på sine egne. Det synes jeg både Statsministerens kontor og Stortinget burde gjøre, sier Tybring-Gjedde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...