ANNONSE
Annonse
Akersposten

Waras bolig og bil i Oslo vest tagget ned med hatefulle ytringer

TRUSLER: Tor Mikkel Wara og hans nærmeste er utsatt for trusler og sjikane. Foto: Olaf Heggø, Fotovisjon

Justisministerens bolig og bil er tagget ned med blant annet nazisymbol og bilen forsøkt påtent.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 22:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Oslo vest: Både husveggen og bilen til Wara er i løpet av natt til torsdag griset til med rød maling og tusj. Både på Waras bil og på husveggen er det skrevet «rasist» og et hakekors er tegnet på bilen. Bilen er forsøkt påtent. En hyssing var ført ned i bilens bensintank, skriver NRK på sin nettside.

Wara selv ønsker ikke å kommentere saken.

- PST kan bekrefte at de har startet etterforskning for trusler mot myndighetspersoner, i samarbeid med Oslo politidistrikt. PST overtar etterforskningen, sier informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til NRK, som ser svært alvorlig på saken.

Politiet undersøker også om dette kan ha en sammenheng med pakken med sprengstoff som ble funnet i politihuset på Ski.

Det er tidligere blitt rettet sterk kritikk fra Waras nærmeste at huset han og samboer bor i er avbildet i et teaterstykke som går på Black Box Teater.

Partikollega og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fra Vestre Aker har selv levd med en trusselsituasjon mot seg og sin familie.

- Jeg synes dette er trist for Wara og hans familie. Tor Mikkel Wara gikk fra en trygg og god jobb i næringslivet og takket ja til å bli justisminister. Det var ikke for å være grisk og grådig og rasistisk at han gjorde det, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Han mener motsetningene i samfunnet har blitt kraftigere de siste årene og at trusler mot maktpersoner er et økende problem, men at det ikke tas på alvor.

- De politiske institusjonene møter dette med et stort gjesp i stedet for å virkelig ta tak i det og passe på sine egne. Det synes jeg både Statsministerens kontor og Stortinget burde gjøre, sier Tybring-Gjedde.