Akersposten

Vurderer å bygge ut rundt alle stasjoner på T-banen

OGSÅ HER: Holmen stasjon er en av flere stasjonsområder som vil bli vurdert til fortetting, om startegiplanen blir vedtatt i sin nåværende form. Foto: Vidar Bakken

Byrådet har sendt ut strategiplan for Oslo er til høring. Politikerne i bydelene Ullern og Vestre Aker sier nei til fortetting av flere områder enn forutsatt i den vedtatte Kommuneplanen 2015.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2016 kl 12:09

ULLERN/VESTRE AKER: Byrådet i Oslo har sendt ut Planstrategi for Oslo 2016-2019 til høring. Bydelspolitikerne i Vestre Aker og Ullern reagerer på forslag til ny fortettingsstrategi, som vil ramme ytterligere småhusområder. De viser til at fortettingsplanen som ble vedtatt gjennom Kommuneplanen 2015, kom til etter forhandlinger og stor politisk enighet på tvers av partiskillene. Nå foreslår byrådet en strategi for å utvide vedtaket som gjelder knutepunkter og definerte stasjonsnære områder, som skal fortettes.

Les hele byrådets Planstrategi for Oslo 2016-2019 her

Alle stasjonsnære områder

I punktet under «Behov for å revidere kommuneplanen», står det blant annet.

«En av Oslos store utfordringer i møtet med befolkningsveksten er å sikre at det bygges nok boliger. Byutviklingsstrategien skal revideres for å forsterke den banebaserte byutviklingsstrategien, blant annet ved å vurdere ytterligere areal som kan tilrettelegges for fortetting. Alle stasjonsnære områder langs banenettet, herunder områder omfattet av småhusplanen, skal gjennomgås for å identifisere fortettingspotensial.»

Les også: Hvor lenge kan vi bo i hjemmet vårt?

Tar avstand

Under siste møte i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker vedtok utvalget i sin høringsuttalelse blant annet:

«I formuleringene om byutviklingsstrategien på side 14 pekes det på at alle stasjonsnære områder langs banenettet, herunder områder omfattet av Småhusplanen, skal gjennomgås for å identifisere fortettingspotensial. Bydel Vestre Aker tar avstand fra en slik generell formulering. I ytterste konsekvens vil dette medføre en rasering av mange boområder som i dag er bebygget med småhus. Vi mener nåværende knutepunkt- og banebaserte strategi gir tilstrekkelig føring for fortettingsplanene. Vi ønsker ikke å utvanne prinsippene i Småhusplanen, og vil beholde nåværende byutviklingsstrategi. Ytterligere fortetting må uansett baseres på at infrastrukturen er på plass og har tilstrekkelig kapasitet.

Bydelsutvalget i Vestre Aker mener det er uheldig at byrådet allerede etter kun 11 måneder siden siste kommuneplanvedtak ønsker å gjøre endringer. Det ligger en bred og grundig medvirkningsprosess til grunn for gjeldende kommuneplan, som et bredt politisk flertall stod bak. Bydelsutvalget kan ikke se at byens og muligheter er særlig endret på disse månedene. Vi kritiserer derfor byrådet for å skape unødig usikkerhet og uforutsigbarhet rundt kommuneplanen, og påpeker det udemokratiske ved at høringsfristen er lagt til sommerferien og før bydelsutvalgene er samlet for høsten.»

Les også: Vil rive villaer og bygge 8 etasjers blokker i "vernet" område på Abbediengen

Var bred medvirkning

Bydelsutvalget i Bydel Ullern er også kritiske til det samme punktet og vedtok blant annet: «Ullern bydelsutvalg står fast på kommuneplanen fra høsten 2015 og er kritisk til utbygging som strider mot planen. Kommuneplanen har vært gjenstand for bred medvirkning og mange hensyn er avveid.»

Flere saker på Akersposten.no:
Nye Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Vil rive 8 villaer i "vernet" område

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...