Akersposten

«Volvatsvingen er tingen»

"Alle reisende til og fra Skøyen, Vækerø, Lysaker og lengre ut ikke tvinges via nye Majorstuen stasjon, men kan reise videre på T-baneringen," skriver Eirik Lae Solberg. Arkivfoto: Vidar Bakken

«Høyre har nylig fått flertall i bystyret for å bygge Volvatsvingen. Det er gode nyheter for mange i Ullern bydel. Volvatsvingen er en 350 meter lang sporforbindelse fra den kommende Fornebubanen direkte mot T-baneringen. Det betyr at alle reisende til og fra Skøyen, Vækerø, Lysaker og lengre ut ikke tvinges via nye Majorstuen stasjon, men kan reise videre på T-baneringen.» Det skriver Eirik Lae Solberg (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2019 kl 09:39

Det aller viktigste vi som politikere kan gjøre for at flere skal la bilen stå, er å gjøre kollektivtilbudet enda bedre. Det har Høyre jobbet målrettet med i mange år, og reisende i vest merker det godt. Her kan man velge mellom tre ulike t-banelinjer. Holmenkollbanen til Frognerseteren fikk metrostandard og sto klar ett år før VM på ski i 2011. I 2014 ble Kolsåsbanen åpnet i full lengde, også den med metrostandard og nye stasjoner.

Alle gamle t-banetog er byttet ut. Reisende med linje 2 Østeråsbanen og 3 Kolsåsbanen kan kaste rutetabellen fordi det sjelden er mer enn drøyt seks minutter mellom hver avgang, mens det er avganger hvert kvarter på Frognerseterbanen. Legg også til at t-baneringen og Lørenbanen har åpnet siden forrige gang Høyre overtok etter et AP-ledet byråd, og fjernet eiendomsskatten.

Om noen år blir t-banetilbudet enda bedre. Da åpner en fjerde t-banelinje i vest. Nye stasjoner på Skøyen, Vækerø, Lysaker og videre utover på Fornebu vil gjøre det enda enklere å reise hurtig og miljøvennlig. Fornebubanen er det bred enighet om, men Høyre er bekymret over at byrådet nå truer med å stanse byggingen om ikke regjeringen uten videre skriver ut en blankosjekk på halvparten av regningen for et prosjekt som allerede har blitt 5 milliarder kroner dyrere og seks år forsinket siden 2014. Selvsagt må kostnadene gjennomgås grundig. Det skylder vi bilistene som skal betale mye av milliardregningen.

Høyre har nylig fått flertall i bystyret for å bygge Volvatsvingen. Det er gode nyheter for mange i Ullern bydel. Volvatsvingen er en 350 meter lang sporforbindelse fra den kommende Fornebubanen direkte mot T-baneringen. Det betyr at alle reisende til og fra Skøyen, Vækerø, Lysaker og lengre ut ikke tvinges via nye Majorstuen stasjon, men kan reise videre på T-baneringen. Det er planlagt åtte avganger i timen på Fornebubanen. Når Volvatsvingen bygges vil kapasiteten mellom de store arbeidsplassene og boligområdene på Fornebu og Skøyen, Nydalen, Forskningsparken og Blindern knyttes tettere sammen. Flere kan reise kollektivt. Færre velger bilen. Det er bra for alle.

Hvis Høyre vinner kommunevalget til høsten, vil vi i tillegg arbeide for en annen trasé gjennom sentrumsbydelene for den nye T-banetunnelen. Da kan man i fremtiden også ta banen fra Røa eller Skøyen til nye stasjoner på Bislett, Ullevål sykehus eller Grünerløkka.

Høyre har tidligere vist at vi klarer å holde to tanker i hodet samtidig. Det er mulig å få flere til å sette fra seg personbilen og reise kollektivt, uten at man setter ulike grupper av trafikanten opp mot hverandre slik byrådet nå har gjort i snart fire år. Alle kan ikke klare seg uten bil. Oslos innbyggere ønsker å leve miljøvennlig, om forholdene legges til rette for det. De behøver ikke å piskes. Det vet Høyre, for det har Oslo-folk vist i år etter år gjennom å velge miljøvennlig. Blir det byrådskifte til høsten, lover jeg at Oslo på nytt skal få et byråd som tar hensyn til at ikke alle er like, og respekterer ulikheter. Høyre vil bygge ut kollektivtilbudet, og vi vil bygge Røatunnelen.

Eirik Lae Solberg
Høyres byrådslederkandidat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...