Akersposten

VM-broen fjernet – veien åpnet igjen

Broens timer er talte. Nå må den ned, etter kollisjonen fredag formiddag. Foto: Fredrik Eckhoff

Broen som nå må rives etter sammenstøtet med en lastebil fredag, var borte lørdag fomiddag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2019 kl 10:01

HOLMENKOLLEN: – Jeg har fått tilbakemelding fra våre folk som har sett på broen i dag. De har vurdert skadeomfanget til å være så omfattende at broen må tas ned, sier Haakon Berg Jensen, kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg KF i Oslo kommune.

– Arbeidet starter i ettermiddag (fredag, red.anm.). Vi skal gjøre dette på en rask og forsvarlig måte, sier han.

Han tør ikke si nøyaktig når han tror at Holmenkollveien igjen blir åpnet for ferdsel, men det skjer antakelig i løpet av lørdag.

Viktig for tilskuerne

Den etter hvert aldrende broen omtales som den gamle VM-broen, og Berg Jensen forteller at den ikke brukes som skiløype, men derimot er viktig når det arrangeres skirenn i Holmenkollen. Da har VM-broen vært sentral når folk skal ut i løypa for å se på.

– Ellers har den nok vært mest brukt av turgåere de siste årene, sier han.

– Broen har en funksjon, så vi vil se på hvordan vi skal få erstattet den, sier han.

Hard kollisjon

Det var en lastebil med for høy last som ble den gamle VM-broens bane fredag formiddag. Sammenstøtet var så hardt at broen fikk store skader, og hele lasteplanen løsnet fra lastebilen og havnet i veibanen. Ingen mennesker ble skadet i kollisjonen.

Tidlig lørdag er broen borte, og veien er åpen igjen..

Broen er borte lørdag formiddag. Foto: Fredrik Eckhoff

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...