Akersposten

VM-broen blir erstattet

Da en lastebil ble kjørt rett i VM-broen i januar i år, måtte den ned. Men ny bro kommer! Foto: Fredrik Eckhoff

Broen som måtte rives sist vinter over Holmenkollveien, kommer til å bli erstattet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 20:28

HOLMENKOLLEN: Det var tidlig i januar i år at en lastebilsjåfør feilberegnet høyden og smalt inn i den mørkebrune broen som kom opp før VM på ski i 1966.

Den ble da også omtalt som den gamle VM-broen, og Haakon Berg Jensen, kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg, fortalte til Akersposten i januar at broen ikke lenger ble brukt som skiløype, men derimot er viktig når det arrangeres skirenn i Holmenkollen. Da har VM-broen vært sentral når folk skal ut i løypa for å se på.

– Ellers har den nok vært mest brukt av turgåere de siste årene, sa han. – Broen har en funksjon, så vi vil se på hvordan vi skal få erstattet den.

Kultur og idrettsbygg Oslo KF (KID) forvalter Holmenkollen nasjonalanlegg på vegne av Oslo kommune.

Blir erstattet

Ifølge Berg Jensen Broen er det ny bro på gang.

– Broen som ble skadet, og senere tatt ned, er viktig både for gjennomføring av idrettsaktivitet i nasjonalanlegget og for andre brukere i nærområdene. KID ønsker derfor å få på plass en ny bro, og har startet arbeidet med å vurdere ulike løsninger. Vi håper å få på plass en ny bro i løpet av høsten 2020.

LES OGSÅ: VM-broen fjernet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...