Akersposten

– Vis de hjemløse respekt

To tiggere på Vinderen har akkurat fått hver sin burger av Julia Celine Doble Jacobsen (t.v) og Blanca Boehlke. Kvinnen på bildet fortalte Ris-jentene at det var helt i orden å være med i avisen, men ønsket ikke å stå frem med navn. Foto: Selfie

– 40 til 70 personer bare i Oslo sover ute om vinteren, sier Bertine Bøhn, en av åttendeklassingene på Ris ungdomsskole.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 10:25

RIS: I faget «Innsats for andre» i åttende klasse på Ris har elevene ulike prosjekter, hvor de lærer om mennesker som trenger en håndsrekning. Tidligere i høst skrev vi om Ris-elever som jobbet iherdig med Demensaksjonen.

En gruppe elever i den samme klassen har i det siste hatt i oppgave å hjelpe hjemløse og uteliggere på Vinderen og Majorstuen.

Hittil har det gått i kakesalg i kantinen på skolen for å samle inn penger. I første omgang bled det 385 kroner, noe det skal bli mer av.

LES OGSÅ: Ris-elever trår til for andre i nærmiljøet

– Vi skal ha enda et kakesalg for å tjene mer penger, sånn at vi kan kjøpe mer mat og klær til uteliggerne, sier Julia Celine Doble Jacobsen, som sammen med Blanca Boehlke og Bertine Bøhn har møtt hjemløse den siste tiden, blant annet på Vinderen.

– Uteliggere trenger mer hjelp enn du tror, sier Julia.

– Alle uteliggere i både Norge og verden er hjemløse, sier Bertine, som sier at de tre Ris-elevene syns uteliggere fortjener bedre.

– Respekt er noe alle vil ha og bør få, sier Blanca.

– Det er 40-70 personer bare i Oslo som sover ute om vinteren, forteller Bertine. – Hvis man har lyst til å hjelpe dem med å få et bedre liv, kan man gi dem litt penger, sette seg ned å snakke litt med dem, gi dem mat. Hvis man skal gi bort klær, kan man gi det til uteliggere og ikke minst vise dem respekt.

LES OGSÅ: Ris-elever trår til for andre i nærmiljøet

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...