Akersposten

Vil ta friområde til boligbebyggelse

VED LYSAKERELVA: Denne tomten er tenkt skal bli område for boliger. Foto: Plan- og bygningsetaten

Et friområde ved Lysakerelva foreslås omregulert til bolig. Det kan komme i konflikt med planene for Røatunnel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2019 kl 09:25

RØA: Plan-og bygningsetaten foreslår å tilbakeføre Griniveien 58 til småhusplanen gjennom omregulering til bolig. Den private eiendommen er avsatt til friområde i kommunedelplan for Lysakervassdraget, et arealformål som ikke lenger anses som hensiktsmessig. Planforslaget er en oppfølging av byutviklingskomiteens anmodning om reguleringsendring for Griniveien 58. Tomten er på cirka ett mål.

Det i seg selv skaper ikke de største protestene, men hva med Røatunnelen som kan i samme område?

Bydel Vestre Aker har fått informasjon om at Griniveien 58 kan komme i konflikt med mulig tunneltrase for Røatunnelen. Et enstemmig bydelsutvalg ber byrådet trekke saken i påvente av avklaring.

Røa Vel mener det ikke bør startes opp planarbeid for Griniveien 58 med tanke på omregulering til boligbygging før trasé for Røa tunnelen og trafikksanering i sentrum blir avgjort. Røa Vel gjør oppmerksom på at området ligger i samme området som omfattes av tunnelmunning for Røa tunnelen mot vest.

Plan- og bygningsetaten har ikke til hensikt å vente med saken og skriver: Vi noterer oss bemerkningen, men forholder oss til nylig bestilling fra byrådsavdeling for byutvikling om å legge fram et forslag til politisk behandling, planlagt oversendt ila. mars 2020.

Les også: Her kommer også blokker

Plansaken er nå til offentlig ettersyn med høringsfrist 06.01.2020. Les mer om saken fra Plan- og bygningsetaten HER

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...