Akersposten

Vil Statsbygg ha båtopplag i Bestumkilen?

VIL ÅPNE OPP: Statsbygg ønsker tomten til det tidligere båtopplaget mer tilgjengelig for publikum. Foto: Vidar Bakken

Båtopplaget som har vært på statens tomt i Bestumkilen, er avhengig av et leieforhold til Statsbygg. Nå er det Bymiljøetaten/Oslo kommune som har leieavtalen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2018 kl 14:07

BESTUMKILEN: Selv om båtopplagsforeningen i Bestumkilen har vært lite begeistret for den planlagte robanen i Bestumkilen, er Bymiljøetaten langt på vei ferdig med robane, strender, turvei og dommerhus. Et skjær i sjøen dukket opp da Fylkesmannen mente at dispensasjoner som var gjort i reguleringssaken ikke kunne godtas. I dispensasjonene lå det at en del av området som bystyret gjennom sitt vedtak hadde avsatt til båtopplag/parkering, blir en del av området knyttet til robanen. Det må eventuelt en omregulering til mener Fylkesmannen.

Les også: Fylkesmannen opphever dispensasjoner i Bestumkilen

Uansett er det Statsbygg som sitter med nøkkelen. De står fritt til å velge leietaker. Akersposten spurte eiendomsforvalter i Statsbygg, Kirsten Sundland, om hvilken utvikling Statsbygg ønsker på tomten. Blir det båtopplag i fremtiden?

- Vi har ikke landet en plan for området. Vi forholder oss til den utleieavtalen vi har med Bymiljøetaten og er fornøyd med etatens planer med å åpne opp for publikum. Det har ikke alltid vært tilfelle med båtopplaget. For oss er det et overordnet mål at dette skal være et gjennomgangsområde med god adkomst til Hengsåsen, med sine stier og gangveier, sier Sundland.

Hengsåsen er området/kollen med adkomst fra blant annet Bestumkilen og er et vernet naturreservat siden 2012. Statsbygg er forvalter av området.

Les også:

Bestumkilen sterkt forurenset av miljøgifter fra bunnstoff fra båter

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...