Akersposten

Folkemøte torsdag 13. juni:

Vil redde Kirkenær Ballettskole

ER DET IKKE FLOTT?: Det mener Margrethe Geelmuyden om tilbudet ved den tradisjonelle ballettskolen. Instruktør er Johanne Nomerstad. Foto: Vidar Bakken

Igjen er den kjente ballettskolen i faresonen. Torsdag er det møte for Kirkenær Ballettskole på Ullern videregående klokken 18.30.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2019 kl 17:07

SØRBYHAUGEN: Akersposten møtte Margrethe Geelmuyden på Kirkenær Ballettskole. Geelmuyden har i flere sammenhenger talt ballettskolens sak for at skolen skal få drifte videre innenfor trygge rammer.

Trenger penger

- Nå haster det å engasjere seg slik at vi ikke mister enda et tilbud til barn og unge, åpner Geelmuyden.

Vansklighetene startet da forrige eier av skolen overraskende solgte lokalene til en utbygger. Da sto plutselig Kirkenær ballettskole i fare for å forsvinne. Men tre ballettpedagoger overtok driften av den over 60 år gamle kulturinstitusjonen og fikk en midlertidig leieavtale med utbygger.

- De kjemper nå en kamp for å få bli i huset på Sørbyhaugen. Skolen trenger penger for å løse ut eiendommen og håper at kommunen kan bidra, sier Geelmuyden.

Lokale politikere og Byantikvaren har også engasjert seg i saken. Fire enstemmige bydelsutvalg - Ullern, Vestre Aker, Frogner, og Nordre Aker vil at skolen skal sikres for fremtiden.

Dette mener barna

Akersposten følger Geelmuyden opp i treningssalen, hvor noen unge ballettdansere er i gang med øvelser. Vi ville vite om de også hadde synspunkter på dette at det var fare for at balletskolen kunne legges ned.

- Det er kjempedumt. Det er veldig mange som går her og som har gått her i mange år. Her får man venner og her blir det skapt gode minner, sier Sunniva (11).

- Det er også mange som ikke er fra området her. Jeg bor på Ullevål og fikk høre at dette var en veldig bra ballettskole. Det er veldig fint å danse her, sier Embla (10).

- Jeg reiser helt fra Nordstrand. Selv om det er langt så er det fordi denne skolen er så bra og det er gøy å være her, supplerer Ella (11).

- Det var mine besteforeldre som fortalte om ballettskolen og hvor bra den er. Derfor begynte jeg her og har stor glede av å danse ballett, forteller Lykke.

- Jeg har så mange gode venner her og det gjør ingenting at noen av oss må reise litt langt, understreker Lotta (11).

Lilja (9) synes også at det er trist om skolen blir borte.

- Det er en del av livet vårt. Det blir aldri det samme igjen. Mange som går her og som i nærheten vil slutte med ballett hvis skolen blir stengt, sier Lilja.

Saken fortsetter under bildet

KLARE: De unge ballettdanserne synes det er veldig trist om skolen skulle bli lagt ned. Foran Lilja, så kommer Ella, Sunniva, Lykke, Embla og Lotta.

Over 400 dansere

Margrethe Geelmuyden er imponert over hvor reflekterte de unge danserne er.

- Her kan du se hvilken betydning denne ballettskolen har for barna. I vår bydel er det stor mangel på kultur- og idrettstilbud tilbud til barn og unge. Kirkenær har kapasitet til over 400 dansere. For Oslo kommune er det å redde Kirkenærs lokaler et svært rimelig tiltak sammenliknet med andre investeringer i kulturskoler og idrettsanlegg. Bruksverdien er høy. Etter 60 års sammenhengende drift er tilbudet og godt innarbeidet både lokalt i og i resten av Oslo, sier Geelmuyden.

Les også: – Åpner opp bakdøren for utbygging i Husebyskogen

Alle ønsker en løsning

- Det positive her er at alle egentlig ønsker å løse saken. Byrådet er opptatt av tilbud til barn og unge og jeg har god tro på at byrådet og bystyret klarer å finne en løsning. Men tiden er knapp og situasjonen uholdbar for alle parter. Derfor håper alle vi lokale politikere at Rådhuset griper sjansen før det er for sent. Når fire enstemmige bydelsutvalg - Ullern, Vestre Aker, Frogner, og Nordre Aker vil at skolen skal sikres i Kirkenærhuset for fremtiden, så er jo det et sterkt signal.

Skolen er langt fra reddet og derfor må folk engasjere seg, mener Geelmuyden.

- Hvis ikke folk engasjerer seg blir saken glemt og vi risikerer at det går med Kirkenær som det gikk med Gardebadet. Plutselig en dag er det borte. Derfor håper vi at mange møter opp på Ullern videregående. Ta gjerne med barna. Det blir ballettoppvisning også og møtet varer i en drøy time. Møt opp og vis din støtte til Kirkenær Ballettskole i Auditoriet på Ullern Videregående skole, torsdag 13 juni, klokken 1830, oppfordrer Geelmuyden.

Les også:

«Bla opp! Kirkenær Ballettskole trenger penger nå»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...