Akersposten

Vil ha t-bane til Tryvann og gjenåpne Gulleråsen

Holmenkollen må fornyes, mener Vestre Aker Unge Høyre. Arkivfoto

Byens eldste t-bane fortjener et etterlengtet løft! mener Vestre Aker Unge Høyre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2017 kl 10:47

15. mai 2016 ble Holmenkollbanens øvre del 100 år gammel. Resten av banen åpnet i 1898, og den er dermed Nordens første og eldste elektriske bane av sitt slag. Vestre Aker Unge Høyre mener byens eldste t-bane fortjener et etterlengtet løft!
Holmenkollbanen er i dag ikke ideell, hverken for Ruter eller passasjerene.

Nesten samtlige stasjoner er for små, selv for den korte trevognsversjonen av t-banetogene. Det er utrolig upraktisk at hele bakerste vogn ikke åpner dørene mellom Frøen og Frognerseteren. Vestre Aker Unge Høyre ønsker at Sporveien utvider stasjonene langs Holmenkollbanen slik at de minimum skal kunne betjene tre vogner med tog.

Mange hevder Holmenkollbanen ofte er tom og brukes for sjeldent av passasjerene. Dette er ikke faktum i den nedre delen av banen. Det har de siste årene vært en betydelig fortetting rundt spesielt Vinderenområdet og Slemdalområdet, og det ser ikke ut til å stanse med det første. T-banen er nesten alltid full lengre ned, mye på grunn av strekningen mellom Majorstuen og Slemdal, hvor passasjergrunnlaget har økt betrakting de siste årene. Vestre Aker Unge Høyre ser dermed behovet for at Ruter setter inn flere tog mellom Majorstuen og Slemdal stasjon og at det oppføres planfrie kryss og overganger i denne strekningen.

Vestre Aker Unge Høyre er grunnleggende mot å legge ned stasjoner og endre stasjonsstrukturen i Holmenkollbanen for mye. Gulleråsen stasjon har vært stengt for nedadgående trafikk etter t-banenettets oppgradering, og trass i at forrige bystyre og bydelsutvalget i Vestre Aker har vedtatt å gjenåpne stasjonen, har byråd Lan Marie Ngyen Berg bestemt at dette skal utsettes på ubestemt tid.

Vestre Aker Unge Høyre, i motsetning til byråden, ser behovet for at denne stasjonen gjenåpnes raskest mulig.

X-games i Tryvann var en stor suksess, og Tryvann vinter- og sommerpark blir stadig mer populær for Oslo-borgere, såvel som turister. Vestre Aker Unge Høyre ønsker derfor at kommunen skal se på muligheten av et offentlig-privat samarbeid mellom kommunen og Tryvann vinterpark, for å forlenge Holmenkollbanen til Tryvann.

Vestre Aker Unge Høyre vil:

  • At samtlige stasjoner på Holmenkollbanen skal kunne betjene minimum tre vogner med t-banetog.
  • At togfrekvensen mellom Majorstuen og Slemdal stasjon økes.
  • At det oppføres planfrie kryss og overganger mellom Majorstuen og Slemdal stasjon.
  • Gjenåpne Gulleråsen stasjon i nedadgående retning.
  • At kommunen skal se på mulighetene for en forlengelse av Holmenkollbanen til Tryvann.

Vestre Aker Unge Høyre
v/Oscar Chr. Husebye

Debattinnlegg på Akersposten.no har tusenvis av lesere. Har du noe på hjertet? Send innlegg til tips@akersposten.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...