Akersposten

Vil ha fortgang i byggingen av Hoff skole

VIL HA FORTGANG: Odd Einar Dørum foran skoletomten, som ikke vil stå ferdig før i 2028 i følge planene. Det vil Venstre gjøre noe med. Foto: Vidar Bakken

Barne- og ungdomsskolen skulle opprinnelig stå ferdig dette året, men er på grunn av forsinkelsen av «Områderegulering Skøyen» antatt å stå ferdig i 2028.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2021 kl 08:12

HOFF: I dag rives bygget på skoletomten som Oslo kommune har kjøpt for 670 millioner kroner. I følge kommunen kan skolen stå ferdig først i 2028.

- Flere spør seg om grunnen til dette, når det ene store prosjektet etter det andre i dette området får grønt lys, uten at det foreligger noen områderegulering for Skøyen. Blant disse er det 16 etasjer høye Orkla-bygget og det store boligprosjektet i Harbitzalleen. Disse blir altså «klipt ut» av planen, mens en høyst nødvendig skole på Oslos dyreste skoletomt noensinne må vente på områdereguleringen. Nå er det på tide å stå opp for barn og unge, sier Venstre-representant i bystyret, Odd Einar Dørum.

Les også: 2020: Åpner opp for nytt skolebygg

HVORFOR DENNE DA? Odd Einar Dørum peker mot det 16 etasjer høye Orkla-bygget som ble bygget uavhengig av områderegulering. Foto: Vidar Bakken

Dekker bare nå-situasjonen

Forsinkelsen med Hoff skole, fører blant annet til at halvparten av Skøyen-elevene som skal over på ungdomsskoletrinnet,. må over til provisoriske lokaler på Ris skole.

- Mangelen på ungdomsskoleplasser i denne delen av byen tilsier at noe må skje raskt. Når denne skolen står ferdig, dekker den bare nå-situasjonen. På Skøyen planlegges det for rundt 10 000 nye innbyggere og det er helt uvisst hva som skal skje med skolesituasjonen i den forbindelse. Nå fokuserer vi i første omgang på Hoff skole og Venstre legger frem et forslag for bystyret som kan få fortgang i byggingen av ny skole, sier Dørum.

Les også: Her er den nye skolegrensen

Forslaget

Dette er forslaget som skal avgjøres av bystyret:

"Bystyret ber byrådet legge fram reguleringsplanen for ny skole på Hoff uavhengig av status for Områdeplan Skøyen, og arbeide for at planen kan legges fram for bystyret tidlig nok til at skolen kan åpnes tidligere enn forutsatt i dag."

Forslaget fra Venstre er todelt, da også fremdriften for ny skole på Økern har stoppet opp på grunn av manglende fremdrift av reguleringsplan. Også her ber partiet om at skolen blir skilt ut fra reguleringsplanen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...