ANNONSE
Annonse
Akersposten

Vil flytte stasjonsbygget tilbake

Slemdal stasjon: Foto fra !898 er fra Oslo Museum/oslobilder.no Fotograf: Jørgen Bull

Gode krefter jobber for at et historisk viktig bygg skal komme tilbake til sitt opprinnelsessted.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2020 kl 10:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SLEMDAL: Det er snakk om det gamle stasjonsbygget på Slemdal, som ble tatt ned i 1978 og senere gjenoppført på Vinterbro, hvor det var tenkt at det skulle ligge et forstadsbanemuseum. Dette blir det ikke noe av og nå står kampen om å få tilbake bygget, som altså sto på Slemdal stasjon.

Naturlig hjemme

Det er Slemdal Lions som er initiativtaker til å få tilbake stasjonsbygget, som ble oppført da Slemdal stasjon var endestasjon for Holmenkollbanen, før den ble utvidet videre i 1898. På Slemdal Lions nettside kan du lese hele historien.

Les også: Bro på Slemdal og sykkelvei som tar av 35 eiendommer

Som de fleste vet er det en områderegulering i gang for Slemdal, hvor området vil bli betydelig fortettet og hvor tomteprisene er dertil skyhøye. Hvor skal eventuelt bygget plasseres? Slemdal Lions mener det er mulig at bygget kan finne sin plass.

- Stasjonsbygget hører naturlig hjemme hos oss på Slemdal der det ble bygget, plassert og sto i mange år før laftebygget ble demontert og flyttet, sier Mons Ditlev-Simonsen i Slemdal Lions.

Saken fortsetter under bildet

Slemdal stasjon: Tidfestet cirka 1900. Foto: Oslo byarkiv/oslobilder.no Fotograf: Skøien

Kan ha flere funksjoner

Han mener også at bygget kan bli revitalisert og få en viktig funksjon i nærmiljøet.

– En utbygging her vil også kreve nye funksjoner som for eksempel. barnehage. Kanskje kan vi få en slik eller en ungdomsklubb i 1. etasje og bruke resten av bygget som et servicebygg for all frivillig virksomhet i bydelen, foreslår Mons Ditlev-Simonsen.

Følg Akersposten på Facebook