Akersposten

Vil flytte stasjonsbygget tilbake

Slemdal stasjon: Foto fra !898 er fra Oslo Museum/oslobilder.no Fotograf: Jørgen Bull

Gode krefter jobber for at et historisk viktig bygg skal komme tilbake til sitt opprinnelsessted.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2020 kl 10:12

SLEMDAL: Det er snakk om det gamle stasjonsbygget på Slemdal, som ble tatt ned i 1978 og senere gjenoppført på Vinterbro, hvor det var tenkt at det skulle ligge et forstadsbanemuseum. Dette blir det ikke noe av og nå står kampen om å få tilbake bygget, som altså sto på Slemdal stasjon.

Naturlig hjemme

Det er Slemdal Lions som er initiativtaker til å få tilbake stasjonsbygget, som ble oppført da Slemdal stasjon var endestasjon for Holmenkollbanen, før den ble utvidet videre i 1898. På Slemdal Lions nettside kan du lese hele historien.

Les også: Bro på Slemdal og sykkelvei som tar av 35 eiendommer

Som de fleste vet er det en områderegulering i gang for Slemdal, hvor området vil bli betydelig fortettet og hvor tomteprisene er dertil skyhøye. Hvor skal eventuelt bygget plasseres? Slemdal Lions mener det er mulig at bygget kan finne sin plass.

- Stasjonsbygget hører naturlig hjemme hos oss på Slemdal der det ble bygget, plassert og sto i mange år før laftebygget ble demontert og flyttet, sier Mons Ditlev-Simonsen i Slemdal Lions.

Saken fortsetter under bildet

Slemdal stasjon: Tidfestet cirka 1900. Foto: Oslo byarkiv/oslobilder.no Fotograf: Skøien

Kan ha flere funksjoner

Han mener også at bygget kan bli revitalisert og få en viktig funksjon i nærmiljøet.

– En utbygging her vil også kreve nye funksjoner som for eksempel. barnehage. Kanskje kan vi få en slik eller en ungdomsklubb i 1. etasje og bruke resten av bygget som et servicebygg for all frivillig virksomhet i bydelen, foreslår Mons Ditlev-Simonsen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...