Akersposten

Vil bygge blokker i dette småhusområdet

OMRÅDET: Ullern allé 2 søkes bevart, mens 4 og 6 søkes revet for å gi plass til to boligblokker med næringslokaler. Google Maps

Norgesgruppen Eiendom vil rive bebyggelse for å gi plass til boligblokker med næringslokaler. Plan- og bygningsetaten er kritisk til forslaget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2021 kl 10:31

ÅSJORDET: NorgesGruppen Eiendom AS ønsker å omregulere Ullern allé 2-6 fra byggeområde for bolig (småhusbebyggelse) til kombinert formål bolig (leiligheter), forretning (dagligvare m.m.), bevertning og offentlig eller privat tjenesteyting.

Saken fortsetter under bildene

ILLUSTRASJON: Ullern allé 4 og 6 er revet og erstattet med boligblokker. Ill. fra planforslaget

Tre til fire etasjer

Ullern allé 2 foreslås bevart, mens Ullern allé 4-6 ønskes erstattet av en dagligvareforretning, delvis under bakken med ny bebyggelse for leiligheter i 3-4 etasjer mot Ullern allé og Ullern Gårds vei.
Forslagsstiller ønsker å etablere et torg mellom eksisterende bebyggelse i Ullern allé 2 og planlagt ny bebyggelse.

ILLUSTRASJON: Blokker med opp til 4 etasjer og en torgløsning. Ill.: DARK Arkitekter

Stasjonsnært område

Forslagsstiller viser til kommuneplanens samfunnsdel med byutviklingsstrategi fra 2018, hvor Åsjordet er markert som et prioritert stasjonsnært område og at dette legger føringer for økt tetthet for området. Planområdet ligger ca. 450 meter i luftlinje fra Åsjordet T-banestasjon, og cirka 400 meter fra Bjørnsletta T-banestasjon.

Plan- og bygningsetaten derimot mener at gjeldende regulering, småhusplanen, skal være førende for utvikling av småhusområdet. Etaten mener at Ullern allé 2 og 6 bør beholdes. Forslagsstiller har da også planer om å bevare og tilbakeføre bygget i nummer 2 til sin opprinnelige form. Når det gjelder bygget i nummer 6, mener PBE at å erstatte moderne bygg i tilnærmet lik høyde og plassering er unødvendig ressursbruk og bidrar til økt klimagassutslipp.

Skeptisk til handel

PBE er skeptiske til å tilrettelegge for ytterligere handel innenfor planområdet. Planinitiativet åpner for at det skal komme en større dagligvarehandel. Etaten vurderer at en slik forretning vil i større grad være bilbasert og vil konkurrere med eksisterende dagligvareforretning ved Åsjordet T-bane.

Les mer om forslaget og PBEs vurderinger gjennom å følge denne linken.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...