Akersposten

Vil anlegge 144 parkeringsplasser i boligområde

GRØNTDRAG: Det er i det avmerkde området Bilia ønsker å anlegge parkeringsplass for 144 biler. Google Maps

Det er Bilia som har sendt ut nabovarsel om at de planlegger nesten 150 parkeringsplasser i grøntområdet langs jernbanelinjen, med innkjøring fra Bestumveien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2020 kl 13:41

BESTUM: Nabovarselet kom i fellesferien, og fristen for å svare gikk ut mandag 3. august.

Reagerer sterkt

I nabovarslet kommer det frem at Bane NOR er hjemmelshaver. Bane NOR ønsker å leie ut arealet midlertidig, inntil de finner riktig tid til å utvikle tomten til boligformål, i tråd med gjeldene regulering, som er småhusplanen. Det er altså uvisst når tomten vil bli utviklet til boligformål. Bilia vil søke dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan for å få midlertidig parkeringsplass på stedet. Dette er så langt ikke opprettet sak hos Plan- og bygningsetaten om forholdet.

– Jeg reagerer sterkt på at nabovarsel blir sendt ut midt i fellesferien, hvor muligheten på å svare på dette blir begrenset. Det er mange i nabolaget som reagerer på planene, men fellesferien gjør at vi ikke får samlet oss for vurdere disse planene og konsekvensene av en slik parkeringsplass inntil tomtene våre, sier Håvard Nygård, som eventuelt vil få parkeringsplassen helt inntil hagen, som i dag er skjermet av grøntområdet.

Saken fortsetter under bildet

PLANEN: Dette er illustrasjonen som følger nabovarselet med fordeling av parkeringsplasser. Ill.: Årstidene Arkitekter

En liten naturperle

Han er bekymret for trafikkøkningen og ikke minst støy og forurensing knyttet til en parkeringsplass som vil erstatte det han mener er et mye brukt grøntområde.

- Det er allerede stor trafikk i dette området. Det er mye barn her, og det er en gåkultur med hensyn til at barna skal gå til Bestum skole. Jeg synes det er synd at dette grøntområdet med den asfalterte stripen skal forsvinne. Det er ikke mange grønne lunger i nabolaget. Det er i dag brukt som spaser- og turområde, ikke minst for dem som har hund. Barna leker og lærer å sykle trygt her. Mange plukker bringebær, og det er et rikt fugleliv. Selv med villnisset, er det en liten naturperle. Egentlig burde dette bli et parkområde, i stedet for at alt grønt blir fjernet, planert og erstattet med asfalt, sier Nygård.

Les også: Trærne stopper byggetillatelse

Hvilken garanti?

Bilia skriver i nabovarslet:

Bane NOR ønsker innen en 5-6 år å anlegge boliger slik reguleringsplanen tilsier (her er det markedet som vil være avgjørende), men før slike boligprosjekter foreligger, ønsker de å benytte området til parkeringsplasser. P-plassene skal benyttes til utleie for en bedrift med lokaler som ligger syd/vest for eiendommen langs E18. Dette vil i stor grad være ansatteparkeringer, da disse i dag parkerer gatelangs i Bestumveien og Sigurd Iversens vei.

- Hvilken garanti har vi for at dette blir et midlertidig tiltak? Altfor ofte ser vi at midlertidige tiltak strekker seg over flere tiår. Området vil bli avlåst, og her vil det nok komme alt fra bruktbiler, biler som skal på verksted til parkering for ansatte. Det vil bli trafikk store deler av døgnet, sier Nygård.

I nabovarselet står det at Mærradalsbekken med skogholtet vil bli bevart. Utbygger mener at området i dag er av en slik karakter, at det ikke gir rom for ett trivelig opphold, med sin krattskog og uoversiktlighet.

I nabovarselet står det videre blant annet:

Med tiltakets midlertidighet medfører det ikke til at intensjonen i reguleringsplanen blir vesentlig tilsidesatt, og heller ikke for overordnede planer. Fordelene ved tiltaket blir klart større enn ulempene, da det letter på gateparkeringene i området. Arealet blir ryddig, penere og belyst, slik at trivselen økes. Klar forbedring i forhold til dagens uryddige og uoversiktlige situasjon.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...