ANNONSE
Annonse

– Viktig å oppsøke eldre der de er

Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl og bydelsutvalgsleder Lars Asbjørn Hanssen møtte Vinderen-beboere i fleng, blant andre denne blide gjengen, som er frivillige ved Vinderen Seniorsenter. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det er viktig at folk vet hva slags organisasjoner, foreninger og møteplasser som fins. Derfor er det flott at bydelen oppsøker møteplassen der eldre ferdes med informasjon, sier eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 09:43

ANNONSE
Annonse

VINDEREN: Torsdag formiddag sto eldrebyråden på stand ved Seniorinfo-bussen, som de siste par ukene har reist rundt til ulike knutepunkter i Bydel Vestre Aker.

Der har blant andre prosjektleder for prosjekett «Helsefremmende møteplasser», Linn Marie Werner Kamsvåg, møtt folket og informert, svart på spørsmål og fått seniorene til å komme med innspill om hva de trenger av tilbud av aktiviteter.

Eldrebyråd Tellevik Dahl er særlig opptatt av innspillene de har fått.

– De eldre er blitt spurt om hva som er viktig for dem, om tilbud og aktiviteter, om de føler seg trygge i egen bolig og andre ting. Da får vi masse nyttig informasjon, og da kan vi se om våre tilbud treffer godt nok, sier hun. – Både seniorsentrene og bydelen har fått mange gode innspill på justeringer de kan gjøre.

Viktig å oppsøke

Ved bussen torsdag stoppet blant andre Synnøve Dale opp med sykkelen sin. Hun syns det er strålende at bydelen reiser ut og møter folk der de er.

Saken fortsetter under bildet.

Line Werner Kamsvåg har ledet prosjektet «Helsefremmende møteplasser» i Bydel Vestre Aker siden i høst. Her sammen med Synnøve Dale, nysgjerrig senior.

– Syns du informasjonen om tilbud og aktiviteter for eldre når godt nok ut?

– Det kommer jo helt an på hva slags type man er. Er man nysgjerrig og utadvendt, finner man ut av det meste, men det er det jo ikke alle som er. Det er heller ikke alle som er på nett, sier hun. – Derfor er det viktig å oppsøke eldre der de er.

Reiser videre

Seniorinfo-bussen, som er en del av prosjektet «Helsefremmende møteplasser», som startet i fjor høst med stand på Røa Senter, har nå vært rundt omkring i Bydel Vestre Aker. Det har vært et pilotprosjekt, og nå står andre bydeler i Oslo for tur.

– Vestre Aker har nå opparbeidet en god metodikk som skal brukes andre steder i byen, sier Tone Tellevik Dahl.

ANNONSE
Annonse