ANNONSE
Annonse

– Viktig å få aktiviteten lystbetont!

Da studentene fikk oppgave om å lage tips til hvordan unge mennesker skal komme seg i aktivitet i påsken, lagde de film.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2017 kl 15:08

ANNONSE
Annonse

SMESTAD/BØ, TELEMARK: – Vi var noen som hadde case om hvordan få ungdom og unge voksne ut i aktivitet i påsken. Det kom et forslag om å lage en film, sier Sigurd Grønvik Bachke (24). Smestad-gutten går tredje året idrettsvitenskap med fordypning i fysisk aktivitet og helse på Høgskolen i Sørøst-Norge. Skolen ligger i Bø i Telemark.

Filmen ble en humoristisk sak med en del artige og annerledes påfunn, og selv om den var lagd for å underholde, ligger det et seriøst og viktig budskap bak.

Seriøst budskap

– Det er jo dette med at det er mye inaktivitet blant ungdommer og unge voksne. Vi prøver å få folk til å være fysisk aktive. Mange tenker på det som hardtrening og blodslit, løping og pumping av jern, men ideen vår er å vise at det er viktig bare å være ute, være i aktivitet, for eksempel å ake. Det funker det også, sier Grønvik Bachke til Akersposten.no.

Sigurd Grønvik Bachke fra Smestad ser for seg at han vil jobbe med mennesker som er i rehabilitering. Nå har han og medstudentene lagd en filmsnutt om hvordan man kan komme seg ut i naturlig aktivitet! Foto: Privat

– Man tenker ikke så på at man er i aktivitet når man har det gøy. Derfor er det viktig å få aktiviteten lystbetont, sier han.

– Hvordan mener du det står til med aktivitetsnivået til ungdommer og unge voksne?

– Jeg tror det er litt både og. Man leser om at det er så mye teknologi, at mange blir inaktive. Samtidig virker det som at det er blitt en trend med trening. Det er bra, men det er jo ikke bare positivt, med kroppspress og sånt. Vi vil gjerne prøve å fokusere på de sunne og naturlige aktivitetene.

Tips til slutt

Smestad-gutten forteller at hans rolle i filmskapingen var filming og redigering. Kanskje får du inspirasjon av videoen klassen hans har lagd? Legg spesielt merke til de mange tipsene som er ramset opp til slutt i rulleteksten!

LES OGSÅ: Bevisførsel i tåkeheimen i ytre vest

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse