Akersposten

«Vil ha konkrete svar om barnas trafikksikkerhet»

UTRYGGE SKOLEVEIER: Ingvill Elvestad Meltvedt og Torfinn Lødøen Gaarden i Vestre Aker Venstre vil ha svar fra byrådet om hva byrådet vil gjøre med trafikksikkerheten i området. Bildet er fra Bjørnveien forrige vinter.

Venstre går til byrådet for å få vite hva byrådet vil gjøre for å bedre trafikksikkerheten i Bydel Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2020 kl 14:38

Venstre i Vestre Aker stiller en rekke spørsmål til byrådet om trafikksikkerheten i området, sammen med vår bystyrerepresentant i byutviklingskomiteeen Haakon Riekles.

Vi er bekymret for barnas trafikksikkerhet og vi ønsker nå svar og konkrete tiltak fra byrådet til utbedringer. Oslo Venstre og Venstre lokalt har nylig tatt opp trafikksikkerheten rundt Holmen skole: Vil løfte den utrygge skoleveien inn i bystyret

Dette er spørsmålet som nå er stilt til byrådet fra Haakon Riekles:
«Foreldre i en rekke områder i bydel Vestre Aker har over lang tid vært sterkt bekymret over utrygge skoleveier. Det gjelder blant annet i Voksenkollveien, skoleveiene til Vinderen skole, herunder Vinderen-krysset, Charlotte Andersens vei, Holmenveien og Borgenveien m.fl., skoleveiene til snart gjenåpnede Slemdal skole, og skoleveiene til Holmen skole, her blant annet Stasjonsveien og Bjørneveien. I krysset Tråkka/Stasjonsveien var det nettopp et tragisk utfall. Derfor er saken svært aktuell. 1. nyttårsdag ble også et barn påkjørt i Biskop Grimelunds vei.

Venstre kjenner til at det er sendt flere brev fra bekymrede innbyggere til både Bymiljøetaten og byrådet om å bedre trafikksikkerheten, blant annet i Stasjonsveien.

Jeg lurer derfor på:

  • Har byrådet noen konkrete planer for å bedre trafikksituasjonen i de nevnte områdene og veiene?
  • Er det vurdert etablering av fortau, utvidelse av eksisterende fortau, opphevde gangfelt, lysregulerte gangfelt, reduserte fartsgrenser, automatisk trafikkontroll og/eller fjerning av parkering i noen av disse veiene?
  • Hvorfor har ikke byrådet og Bymiljøetaten lyttet til innspillene de har fått fra lokalmiljøet om trafikksikkerheten?
  • Hvilke tiltak er planlagt eller iverksatt for å redusere den totale trafikkbelastningen i denne bydelen?»

Ingvill Elvestad Meltvedt
Leder Vestre Aker Venstre

Torfinn Lødøen Gaarden
Bydelsutvalget Vestre Aker

Les også:

Utrygg skolevei: - Vi er forberedt på en skikkelig fight

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...