Akersposten

– Vi visste at det kom til å bli enormt tøft

Aker Topphåndball var helt sjanseløse og tapte 24-47 da serielederen Vipers Kristiansand kom på besøk i Rema 1000-ligaen i Ullernhallen onsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2020 kl 10:10

ULLERN: – Vi visste jo at det kom til å bli enormt tøft mot Vipers, og så synes jeg at de er et av Europas beste lag. De er profesjonelle, mens vi er semiprofesjonelle. Samtidig så synes jeg at vi gjør det veldig enkelt for dem, sier Karoline Lund.

For med nitten bomskudd og nitten tekniske feil holder man i hvert fall ikke følge med et lag stappet med landslagsspillere.

– Vi blir nølende til tider. Vi sa at vi skulle være tålmodige med ball, men det er ikke synonymt med å stå å kaste gris på tolv meter. Når vi er passive, så kommer fort de feilene, sier bakspilleren.

Selv var 21-åringen et av lyspunktene med seks scoringer på syv skudd. Det er absolutt godkjent når du står overfor keepere som Katrine Lunde og Evelina Eriksson.

– Det har svingt for min egen del, og det har gått litt opp og ned. Jeg hadde en fin kamp mot Oppsal, og jeg følte at jeg kom i noen fine skuddsituasjoner der, og jeg fikk noen fine i første omgangen i dag. Så det er bra, men det viktigste for vår del er å få det kollektive til å funke, forklarer Lund.

Brutalt

Og det slet hjemmelaget med i starten, derfor kjørte Vipers også over Aker i starten, og etter åtte minutter økte Ragnhild Valle Dahl til 9-2.

– Vi blir for passive, og vi må være mer offensive i hodet. Vi har noen enorme kvaliteter i dette laget, og vi må bruke det litt mer, rett og slett, sier Lund.

Aker ble knallhardt straffet for hver lille feil, og det ble ikke bedre av at ingenting funket bakover.

– Vi blir generelt alt for lave og blir dratt for lett fra hverandre. I tillegg så bruker vi for lang tid til etablere oss og Vipers får kontre inn for mange enkle mål, sier trener Henrik Wilhelmsen.

Til pause ledet gjestene fra Kristiansand hele 24-13, og det ble ikke spesielt mye lysere etter hvilen.

Vipers var flere hakk bedre over hele linja og ledet blant annet 30-14 etter seks minutter.

Likevel skal blant andre Julie Granum (20) ha for innsatsen de siste 20 minuttene.

Selvfølgelig ble hun hardt straffet for feil, men fikk vist seg bra fram med tre mål på seks skudd, assist, i tillegg til at hun skaffet en straffe.

– I andre omgang har de et veldig langt bytte og jeg er glad i å kjøre etter med fart, så jeg hadde lyst til å utnytte det, og så kom mulighetene etter det, forteller Granum.

– Hva kan dere lære av en slik kamp?

– For det første så ser vi jo hvor standarden er og at vi har masse å lære. Vipers er veldig gode på overblikk, og de vet akkurat hvor de har hverandre. Jeg tror de setter flere krav til sidemannen også, forklarer Granum, som for øvrig ble kåret til Akers beste spiller.

To kamper igjen før jul

Det ble til slutt hele 47-24 i favør Vipers.

– Den fysikken Vipers-spillerne har bygd opp i løpet av de siste årene er merkbar i dag. De kiloene mer med muskler blir veldig synlig i duellspillet, men jeg håper også det skal være en motivasjon for Aker-jentene til å jobbe hardt i årene som kommer, sier trener Henrik Wilhelmsen.

Aker har igjen Fredrikstad og Larvik før EM-pausen i desember, og det er fire potensielle poeng både Lund og Granum ønsker seg.

– Det er viktige poeng, både mot Fredrikstad og Larvik, og vi skal gjøre alt vi kan for at det skal bli fire poeng i de to kampene der, sier Lund.

Aker ligger nå på en 10. plass med seks poeng på de åtte første kampene.

Faktaboks

Aker 24 (13)
Vipers 47 (24)

Rema 1000-ligaen håndball, kvinner
Ullern Flerbrukshall

Aker: Olivia Lykke Nygaard 1, Vilde Johansen - Janne Håvelsrud Eklo 2, Tuva Ulsaker Høve 2, Marthine Svendsberget, Julie Sofie Granum 4, Karoline Lund 6 (2), Julie Aspelund Berg 2, Karoline Borg 2, Mia Kristin Syverud 2 (1), Marie Louise Moen Berg, Ine Erlandsen Grimsrud, Marielle Daae Nordvang 1, Rikke Midtfjeld, Ane Cecilie Høgseth 1, Freja Emilie Vinther Christensen 1.
Scoringer Vipers: Karine Emilie Dahlum 1, Nora Mørk 6 (2), Vilde Kaurin Jonassen 1, Linn Sulland 4, June Andenæs 5, Jeanett Kristiansen 4, Ragnhild Valle Dahl 3, Marta Tomac 3, Henny Ella Reistad 5, Sunniva Amalie Næs Andersen 2, Jana Knedlikova 7, Heidi Løke 5.

Utvisninger: Aker 2x2 min. Vipers 1x2 min.
Tilskuere: 68
Dommere: Veronica Essajee og Camilla Marie Lervik Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...