Akersposten

– Vi vil kjempe helt i toppen, og det trenger vi publikum for å greie

Lisa-Marie Karlseng Utland er den nye spydspissen til sesongen, som starter mandag 17. april klokken 15 på Røabanen, med kamp mot Stabæk. Foto: Reidar Lundquist

– Vi kan være veldig gode. Det svinger litt, men vi kommer til å bli mer stabile, sier Røas nye landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland. Hun og laget gleder seg stort til avspark for Toppserien, med en skikkelig godbit på hjemmebane i første runde!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:04

RØABANEN: Siden Røa sikret seg femteplass i Toppserien i fjor, og krydret sesongen med glimrende innsats i cupen. Der ble det et svært knepent finaletap mot fjorårets suverene lag, LSK Kvinner.

Hva har skjedd siden den gang? Fra Røas synsvinkel er det interessant å se at LSK har hatt flere utskiftninger på laget, og det skal mye til om de blir like suverende som de har vært de siste sesongene. Dermed er det fullt mulig at det vil være mer åpent i toppen i år.

Kvalitet ut, kvalitet inn

I tillegg har Røa hatt noen utskiftninger på laget. Ut har gått lagets keeper gjennom mange sesonger, Silje Vesterbekkmo, som har vært en solid sisteskanse. I forsvar har en annen viktig spiller også forsvunnet, Hedda Gardsjord.

I angrep har Synne Skinnes Hansen forlatt Røa og gått til LSK.

Mer interessant er naturligvis hvilke spillere som har kommet inn, og Katrine Winnem Jørgensen fra Medkila er blant de nye på laget til årets sesong. Hun vil antakelig være med og forsterke midtbanen.

Særlig fremover på banen er det interessant å se hva Røa kan få til i år. Fra før er Therese Sessy Åsland, Elisabeth Jeppesen og Vilde Hasund viktige spillere, og fra USA har klubben hentet raske Shade Pratt, som riktignok står over første kamp på grunn av rødt kort i en treningskamp.

Vokst opp i Røa, ny i A-stallen: Tuva Espås. Foto: Reidar Lundquist

Dessuten har unge Tuva Espås (nylig fylt 18 år) tatt spranget opp fra klubbens egne juniorrekker, en av få dynamitespillere som er oppvokst i Røa-drakten. Hun fikk noen kamper i fjor og er for første gang i stallen i år.

Men aller viktigst fremover er nok nyervervelsen fra Trondheims Ørn, Lisa-Marie Karlseng Utland. 24-åringen har allerede 19 kamper på A-landslaget å skilte med – og to landslagsmål. Hun har dessuten vist i treningskampene i vinter at hun vet hvor målet står.

Man oppsummere med at laget har mistet noen viktige spillere, men fått inn spennende folk som allerede har vist at de kan tilføre laget nye kvaliteter.

Mer spillende lag?

Den nye dynamittjenta, Karlseng Utland, beskriver seg selv slik:

– Jeg er en spiller som liker å være i boksen – og score mål. Jeg har mye fokus på å ha mye ball, og liker å vende opp. Jeg er best feilvendt, sier hun til Akersposten.no. På spørsmål om hvor mange landskamper det er blitt, må hun ta betenkningstid, men et raskt søk på NTFs sider forteller at hun har 19 kamper på A-landslaget og en haug av kamper på aldersbestemte landslag.

På landslaget slåss hun om plassen med spillere som Ada Hegerberg, en av verdens aller beste. På Røa, derimot, er det henne det stilles aller størst forventninger til. Det er hun som skal score flest mål.

– Hva tror du om laget, og hva er målet for sesongen?

– Vi har som mål å komme topp tre. Det er et høyt mål, men vi kan være veldig gode. Det svinger litt, men vi kommer til å bli mer stabile, sier hun.

– Vi er et direkte lag, og har jobbet mye på å tre opp. Vi er nok i ferd med å bli et litt mer ballspillende lag enn Røa var i fjor.. Det er veldig artig når vi får det til! sier hun og viser til at Røas spill i fjor var mye preget av baller fra forsvaret opp mot kantene, der laget hadde sin styrke.

Med flere nye spillere på laget, har det vært mye fokus på å samspill, ifølge spissen.

– Det tar jo litt tid å bli skikkelig samspilt. Vi jobber med det hver dag på trening. Vi snakker mye sammen, sier hun.

Det utrolige Røa-miljøet

Hun sier at hun hadde hørt mye om det gode miljøet i laget på Røa, noe som helt sikkert var en av de viktigste grunnene til at hun valgte å melde overgang. Og hun er slett ikke blitt skuffet.

– Jeg tenkte, kunne det virkelig være så bra som jeg hadde hørt? Det er det! Det har vært kjempefint å komme til Røa. Det var kjempebra i Ørn, men her det helt fantastisk, sier hun og fortsetter med å skryte av støtteapparatet, som består av blant andre ernæringsfysiologer, fysioterapeut, fysisk trener, assistenttrener, og, ikke minst hovedtreneren Geir Nordby. Han har vært i trenerteamet i mer enn 20 år, de siste 13 som hovedtrener.

– Han er en veldig bra trener og veldig engasjert. Han er veldig god med spillerne og på å utvikle videre, aldri være helt fornøyd og få oss til å jobbe videre, sier hun.

– Hva kan folk som har tenkt seg til Røabanen for å se dere spille, forvente seg?

– Vi har mål om medalje, så vi spillerne kommer dit for å vinne fotballkamper. Det håper vi publikum vil se! sier hun.

Mye bra, særlig fremover

Røas kaptein, Gunhild Kvaalen Herregården, mener at Røa har en sterkere tropp i år enn i fjor, med de nye spillerne som er kommet inn. Hun er enig med sin nye lagvenninne i at Røa er i ferd med å justere spillestilen.

Gunhild Kvaalen Herregården, til daglig lærer på Lysejordet skole, ellers kaptein på Røa dynamite girls. Klar for ny sesong. Arkivfoto

– Vi er så gode spillere at vi kan holde mer på ball. Dermed kan vi variere spillet mer, se etter åpninger. Vi har flere strenger å spille på, sier Kvaalen Herregården. Hun forteller at spillere som keeper Silje Vesterbekkmo og Hedda Gardsjord, som begge er borte fra laget i år, har vært viktige spillere i mange år.

– De hadde vært her veldig lenge, de var kulturbærere og gode spillere. Men vi har fått inn flere gode spillere, særlig fremover, og så har vi fått noen tilbake fra skade.

Røa-kapteinen tror at Toppserien ligger an til å bli mer åpen i år enn på lenge. Hun nevner Stabæk, LSK Kvinner, Avaldsnes og Røa, som sterke medaljekandidater.

– Mandag møter vi en av de største gullkandidatene, Stabæk.

– Gleder du deg?

– Ja, veldig! Det blir godt å komme i gang.

Ny førstekeeper, Kirvil Odden. Foto: Reidar Lundquist

– Hva kan vi forvente å se?

– Jeg håper publikum vil se spilleglede, at vi spiller mer. Vi vil aller helst at de skal se at vi kriger, at de ser at dette vil vi veldig! Og så håper jeg at de får se mange seire. Vi vil kjempe helt i toppen, og det trenger vi publikum for å greie, sier hun og nevner cupsemifinalen mot Trondheims Ørn i fjor, da 500 tilskuere heiet laget frem til cupfinale.

– Hva kan du si om lagets mest profilerte tilskudd, landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland?

– Hun er en ordentlig målscorer, en som gir hundre prosent. Hun er en skikkelig fighter, som løfter laget, sier stopperen og kapteinen.

Full trøkk fra første kamp

Andre påskedag er det altså klart for serieåpning, og for Røa er det ekstra stas å invitere til et skikkelig nabooppgjør mot rivalene Stabæk.

Kampen går mandag 17. april klokken 15 på Røabanen.

LES OGSÅ: "Røa er en klubb det bør være plass til. Hva mener du?"

Røa kjempet til det siste mot overmakten

– Jeg drømmer om å lage ungdomsklubb på Røa

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...