Akersposten

– Vi vil fjerne Røakrysset og lage en plass

Arkitekt Niels Torp har jobbet med store prosjekter som utviklingen av Filipstad. Nå har han samarbeidet med blant andre næringsliv, utbyggere, grunneiere og Røa Vel i utarbeidelsen av en modell som viser hvordan Røa kan bli i fremtiden. Foto: Fredrik Eckhoff

– Røa er i dag en litt ubehagelig ting å møte, sier arkitekt Niels Torp mens han studerer den helt nye modellen over Røa. Den har blitt til i løpet av sommeren. Torsdag kveld skal «nye Røa» diskuteres på et åpent folkemøte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2019 kl 00:13

RØA: Røa PlanForum har i lengre tid hatt en positive dialog med grunneiere, utbyggere, lokalpolitikere, handelsstanden og Samfunnshus Vest om en helhetlig plan for utvikling av Røa sentrum. Tidligere i sommer ble firmaet Niels Torp Arkitekter engasjert for å vise hvordan Røa sentrum kan forvandles i årene som kommer.

På folkemøtet på Persbråten skole torsdag 22. august klokken 18 vil publikum få se en modell av hvordan «Nye Røa» kan bli, resultatet av et helt unikt samarbeid mellom de viktigste aktørene i området. Niels Torp selv har arbeidet meget raskt og effektivt med denne modellen – eller «mulighetsstudien» Røa PlanForum skulle definere den som.

Må til

– Vi vil fjerne Røakrysset og lage en plass, sier arkitekt Torp til Akersposten. Uten å ville avsløre alle detaljer i forkant av folkemøtet torsdag kveld, røper han likevel at det er omfattende endringer som kan komme på Røa. Men Torp understreker både at dette er den aller første idé-modellen og at det er én viktig forutsetning for at endringene kan skje:

– Røatunnelen må bygges. Vi har lagt til grunn den lange tunnelen med innslag i Sørkedalsveien nedenfor Ostadalsveien, sier han og peker på modellen, omtrent der t-banen krysset Sørkedalsveien med bro.

Ved å eliminere en stor del av gjennomfartstrafikken i Røakrysset ser Torp for seg at det skal være mulig å forme et moderne Røa sentrum hvor biler og tungtrafikk ikke lenger blir det dominerende innslaget.

Han snakker om tilrettelegging for fotgjengere og syklister, åpne rom, grønne drag, tilgjengelighet og avprivatisering av områder. Han snakker om tryggere skoleveier for skolebarna, og han ser for seg variert bebyggelse i ulike høyder.

Arkitekten understreker at det er svært viktig at grunneiere og utbyggere også er med på prosessen, at de ser verdiene av å gjøre endringer og å bygge for et mer menneskevennlig Røa sentrum.

– De myke verdiene er fraværende på Røa i dag. Det er lett å se hele veien hvor det svikter, sier Niels Torp. – Nå har vi en første modell som har potensialet til å rette på dette. Det blir spennende å utfordre politikere nå på deres egne visjoner for byutvikling – en utvikling som kan bli veldig positiv for Røa.

Folkemøte

Langt mer om ideene for Røa kan du få se og høre på folkemøtet torsdag 22. august kl 18 på Persbråten skole.

Les mer om folkemøtet her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...