Akersposten

– Vi vet at det er mangt foreldre lurer på – spør oss!

Oslohjelpa er et nytt tilbud til foreldre og barn i Bydel Ullern. Tilbudet er knyttet til Familiens hus på Skøyen. – Alle kan ta kontakt. Ingen henvisning, sier Anne Lehne (til v) leder av Familiens hus og Siri Gisholt, prosjektleder for Oslohjelpa. Foto: Bjørg Duve

– Oslohjelpa er et nytt lavterskeltilbud til barnefamilier i Bydel Ullern, sier Siri Gisholt, prosjektleder for Oslohjelpa. – Ønsker du å snakke med noen om barnet ditt, kontakt Oslohjelpa, oppfordrer Gisholt og legger til at tilbudet er gratis.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2020 kl 09:17

BYDEL ULLERN: – Alle kan ta kontakt. Det er ingen dumme spørsmål. Vi vet at det er mangt foreldre lurer på. Spør oss! Rydd usikkerheten av veien. Da blir det så mye enklere videre framover, sier Gisholt.

Oslohjelpa er et tverrfaglig tilbud til foreldre og barn. Her vil en møte ulike faggrupper. bydelspsykolog, psykiatriske sykepleiere, helsesykepleier, styrer i en barnehage samt et par barnevernspedagoger.

Ingen henvisning

– Her skal en få rask hjelp og en trenger ingen henvisning. Døren er åpen, sier Gisholt og legger til at en ved et tverrfaglig samarbeid vil kunne gi bedre hjelp enn tidligere. Fagfolkene arbeider i team.

– Det er en dør for familiene.

De ansattes kompetanse skal brukes til det som er viktig for barna og deres familier.

– Det er behovet som avgjør hvilken hjelp familiene får, og hjelpen gis der barnet er.

– Hvilken aldersgruppe er tilbudet ment for?

– I hovedsak alle fra null til 12 år, sier Gisholt. Svært mange barn går i barnehager og kan få hjelp gjennom de ansatte der. Derfor jobber Oslohjelpa med å legge til rette for å øke den allmennpedagogiske kompetansen i barnehagene.

Bydelen legger også til rette for at barn, som ikke går i barnehage, får rask og god hjelp når de trenger det.

– Her vil helsestasjonen være en sentral arena, i samarbeid med andre tjenester, sier Gisholt og sier at tilbudet er for alle bydelens barn.

– Foreldrerollen begynner tidligere enn fødselen. Hva med de gravide?

– Vi er også et tilbud til dem som venter barn.

Styrke foreldrerollen

Å være foreldre er ikke alltid like enkelt og i bysamfunn har en ikke alltid slekt og venner å spørre om det en lurer på.

– Spør Oslohjelpa. Lurer du på noe, ikke nøl. Spør.

Usikkerhet vil da kunne bli fjernet og familien vil – om nødvendig – kunne få den hjelpen de trenger ut fra den situasjonen den befinner seg i.

Foreldrerollen er under stadig utvikling. En kan si at foreldrenes oppgave er å sørge for at barna får ressursene, kunnskapene og ferdighetene de trenger for å mestre tilværelsen her og nå, men også det å forberede dem på voksenlivet. Det er liten tvil om at det moderne samfunnet innebærer at det er andre kompetanser enn tidligere som avgjør hvordan vi klarer oss som voksne.

– Vi skal også i gang med foreldrekurs, sier Gisholt.

Det er også åpent for alle og det er gratis.

– Vi ønsker å styrke foreldre i deres foreldrerolle.

Barn har kunnskap om eget liv

– Når samfunnet endrer seg så er det mangt og meget foreldre lurer på og gjerne vil snakke om. Ikke minst fordi vi i dag har et annet syn på det å være barn enn for bare få tiår siden, sier Gisholt og legger til at alt arbeid med barn skal være preget av et positivt og kjærlig syn. Barn skal vite at de har minst en voksen som er glad i dem.

– Ikke glem at barn og unge har mye kunnskap om sine egne liv.

Barn, unge og foreldrene skal medvirke i sine egne liv.

– Derfor skal tjenestene samarbeide med barna og deres familier i alle forhold som berører dem. Barna og familiene skal føle at de eier sin egen situasjon og er aktive deltakere i sitt egne liv, sier Gisholt og hun understreker viktigheten av å ta barn på alvor.

Alle ansatte som arbeider med barn og deres familier skal vite hvor viktig det er for barn å ha det trygt, ha noen som er glad i dem og at de blir hørt og sett. Barn og familier skal hver dag møte ansatte med høy etisk og faglig kompetanse.

– Alle ansatte skal ha et felles kunnskapsgrunnlag.

Offisiell åpning

Oslohjelpa åpner sine dører for befolkningen i Bydel Ullern 25. februar. Det blir markert med taler fra byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, og bydelsleder Carl Oscar Pedersen. Markeringen skjer i Familiens hus i Hoff terrasse 20. Leder for Familiens hus, Anne Lehne og prosjektleder for Oslohjelpa, Siri Gisholt, vil gi en presentasjon av tilbudet.

PS! Bydel Vestre Aker er allerede med i Oslohjelpa. Les mer her.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...