Akersposten

– Vi tror dette blir en fantastisk flott barnehage

Bak til venstre: Nye Holgerslyst barnehage. Innfelt: Edvard Cock. Foto: Fredrik Eckhoff

Det sier Edvard Cock i menighetsrådet på Ullern. I august åpner Holgerslyst barnehage, vegg i vegg med menighetshuset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2019 kl 10:36

ULLERN: Tidligere drev menigheten en liten barnehage i menighetshuset, der det nå er kafédrift. Den ble lagt ned, men det tok ikke lang tid før krefter i menighet og menighetsråd lanserte ideen om å få barnehagen tilbake. Dette er en del av flere positive initiativ i menigheten, som Holgerslyst kafé, som åpnet i 2018.

– Hvorfor er det viktig for menigheten å ha en barnehage?

– Vi hadde barnehage her i 35 år, i likhet med en del andre menigheter, og den var godt likt. Erfaringen med den forrige barnehagen var at den var for liten, og driften ble dermed for sårbar i forhold til for eksempel fravær og sykdom. Det ble et for lite arbeidsmiljø, sier Cock.

Nå er bygget bak menighetshuset i ferd med å reises, og det skal bli på rundt 430 kvadratmeter. Barnehagen skal ha to avdelinger, én for små og én for store barn.

– Byggingen er i rute, og den åpner i august i år. Dermed blir vi en del av hovedopptaket, sier han. Her er fristen 1. mars.

– Vil øke aktiviteten

Cock kan fortelle om stor interesse allerede, og mange står klar for å søke plass.

Edvard Cock i menighetsrådet på Ullern ser frem til åpning av barnehage i august. Foto: Fredrik Eckhoff

– Barnehagen har en veldig praktisk beliggenhet, her rett ved Bestum skole. Vi tror dette blir en fantastisk flott barnehage. Her er det skole, friarealer, kort vei til turområde i Mærradalen, og kort vei til stranden på Sollerud, sier han.

Det er Ullern menighet som skal eie og drive barnehagen, og det er etablert et interimstyre fra menigheten, sammen med foreldrerepresentanter som allerede har bestemt seg for å søke barnet eller barna til Holgerslyst barnehage.

Edvard Cock ser for seg at barnehagen vil øke aktiviteten i området, rundt menigheten og skape økt rekrutteringen til menighetens aktiviteter. Når 32 barn skal fylle barnehagen, tror han det også vil skape mer liv og røre, og ikke minst mer besøk til kafeen.

Søker etter personell

I disse dager søkes det etter daglig leder. Deretter skal resten av personalet ansettes.

Nye Holgerslyst barnehage i nytt bygg bak til venstre på denne modellen. I forkant: Menighetshuset og Holgerslyst Café. Bak til høyre: Kapellet.

– Vi kommer også til å samarbeide med nærliggende barnehager. I samråd med bydelen ble vi henvist til leder i Sollerud barnehage, Rune Jensen, som nå er rådgiver for oss. Han er aktivt med og hjelper oss i oppstarten, sier han.

Cock oppfordrer nå foreldre til å legge inn Holgerslyst barnehage når det nå skal søkes etter barnehageplass fra høsten 2019.

LES OGSÅ: – Endelig er kafeen i gang

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...