Akersposten

«Vi trenger et bedre skoletilbud»

«Vi har allerede et høyt skattenivå i Norge, og når man legger oppå en ekstra byrde, er det et tillitsbrudd at ikke våre elever får det skoletilbudet de skal ha.» Det skriver Bård Ludvig Thorheim, kandidat for Høyre til Bydelsutvalget i Vestre Aker.

Flere skoler i Oslo har ressurser under kritisk grense. La oss gjøre noe med det!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2019 kl 13:38

For oss som har skolebarn er det en travel tid nå. Skoleavslutninger, bursdager og vennegrupper. Eller kanskje barnehagebarnet som skal registrere seg som førsteklassing.

Det er godt å vite at skolene i Oslo oppleves som trygge og holder høyt nivå. Men er tilbudet egentlig tilfredsstillende? For litt over et år siden gikk 22 rektorer ut med en klar advarsel om at ressurssituasjonen er under kritisk nivå.

Jeg har selv sett konsekvensene. Vegringen fra skolens ledelse for å anerkjenne ekstra utfordringer blant elever. For det koster ekstra ressurser. Ressurser de ikke har. Sånn skal det ikke være.

Det har vært politisk enighet i Oslo om at mest ressurser skal gå til skolene som har størst utfordringer. Men de siste årene har det blitt kuttet mer enn til beinet på en rekke skoler i Oslo, mange av dem i vår bydel, Vestre Aker.

Utfordringer som ADHD og dysleksi er likt fordelt på skolene i byen, og elevene trenger like mye oppfølging uansett hvor i byen man er, eller hvilken sammensetning av elever skolen har.

Høyre vil gjøre noe med dette. Vi har foreslått en pakke på 133 millioner kroner årlig som skal sikre at ingen skoler i Oslo faller under et kritisk nivå. Det vil gi et viktig løft for mange av bydelens skoler, og våre skolebarn. Det må være et gulv – vi er allerede i kjelleren flere steder.

Vi oppfordrer det rød-grønne Byrådet til å stille seg bak vårt forslag. Inntektssiden i hovedstaden har bedret seg betydelig. På toppen av dette er det innført en tyngende eiendomsskatt. Vi har allerede et høyt skattenivå i Norge, og når man legger oppå en ekstra byrde, er det et tillitsbrudd at ikke våre elever får det skoletilbudet de skal ha.

Høyre har også klare meninger om innholdet i skolen. Dagens byråd forsøker å motarbeide den skolepolitikken som har gjort Oslo-skolen til standarden som resten av landet strever etter. Det handler om å satse på kjernefagene norsk, engelsk og matte – siden dette er grunnleggende for all annen kunnskap.

Det handler om å se den enkelte elev. Gjennom blant annet kartleggingsprøver kan lærerne hjelpe den enkelte ut fra sitt nivå, og enklere avdekke spesielle utfordringer. Målet må være at alle elever skal strekke seg og nå sitt potensiale, uansett hva utgangspunktet er. Vi er alle litt ulike, det må skoletilbudet ta høyde for. Vi vil ikke tilbake til venstresidens enhetsskole, hvor målet er systemet og ikke eleven.

Det handler også om å bekjempe mobbing i skolen. Høyre i regjering vil nå følge opp at det er mobberen som skal tvinges til å bytte skole, ikke den som mobbes. Vi tør å ta grep når det trengs.

Vi trenger et bedre skoletilbud. Og ved valget til høsten håper vi på tillit fra velgerne til å gi våre elver det tilbudet de fortjener.

Bård Ludvig Thorheim
Kandidat for Høyre til Bydelsutvalget i Vestre Aker

Skriv debattinnlegg

Har du noe på hjertet fra ditt nærmiljø? Skriv debattinnlegg! Send til post@akersposten.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...