Akersposten

– Vi syns det er morsomt å være gode!

Voksen skoles musikkorps imponerte i distriktsmesterskapet for skolekorps. Foto: Skjermdump

De la en femårsplan om at de skulle bli et av de beste skolekorpsene. Det viste helgens mesterskap at Voksen skole har klart.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 11:46

VOKSEN: – Vi syns det er morsomt å være gode! sier en svært stolt styreleder i Voksen skoles musikkorps, Else Johanne Rønning, etter at korpset i helgen gikk helt til topps i førstedivisjon i distriktsmesterskapet for skolekorps.

Distrikt Øst i Norges Musikkorps Forbund dekker Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud. I helgen var skolekorps fra alle fylkene samlet til dyst. Det ble konkurrert i tre divisjoner, der tre korps fra Oslo vest gjorde seg bemerket i den gjeveste divisjonen. I tillegg til Voksen, var Gjallarhorn fra Steinerskolen og Lilleaker skoles musikkorps med i kampen om å kunne kalle seg regionmestere.

Mer enn 150 korps og 3700 musikanter deltok tilsammen på tre forskjellige arrangementer, og førstedivisjon ble arrangert på Lørenskog.

Mange ting spiller inn

Tidligere har Voksen gjort seg bemerket flere ganger, de gikk blant annet til topps i andredivisjon i fjor. Da konkurransen var ferdig denne helgen, satt Voksen igjen med en poengsum på 92. På de neste plassene kom Sofiemyr (90), Nes (88) og Gjallerhorn (87). Lilleaker havnet på 7. plass med 85 poeng.

– Hvordan har dere blitt så gode, styreleder Else Johanne Rønning?

– Vi har flinke instruktører og en god dirigent, og vi har veldig god rekruttering. Vi bruker nok også mer penger på instruksjon enn mange andre korps gjør. Det gjøres også et godt arbeid rundt både barna og foreldregruppen, sier Rønning, som selv er mor til to av barna i korpset, sier hun og forteller at de la en femårsplan som nå bærer frukter.

God rekruttering og et kompetent støtteapparat gir gode musikanter. Rønning trekker også frem at det er viktig å beholde dem også når de går over på ungdomsskole og videregående. Man kan være med i korpset helt til man er ferdig på videregående.

– Det er mange korps som sliter med at barna slutter i korpset før de blir ordentlig gode, gjerne i overgangen til ungdomsskolen. Vi har mange tidligere elever som bidrar, sier hun. – De er gode forbilder for de yngre musikantene, og de er veldig dedikerte.

Mange høydepunkter

Nasjonaldagen er et naturlig høydepunkt for skolekorpsene, men for Voksen er det høydepunkter gjennom hele året. Rønning nevner Voksenfestivalen i Voksen kirke i februar, og så er det konkurranser som distriktsmesterskap og norgesmesterskap.

– Det er nok å holde på med, og det er stadig utfordringer, sier hun og forteller at de nå sikter mot NM i juni.

– Vi må jo ha litt ambisjoner om å hevde oss der, sier korpslederen som tror konkurransene er med på å motivere musikantene.

– Da får vi lønn for alle ekstra øvinger og ekstra arbeid, sier hun.

Her kan du oppleve Voksen skoles musikkorps (Youtube)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...