ANNONSE
Annonse

– Vi spiller i korps uten å få gnagsår

SOSIALT OG MUSIKALSK: De marsjerer ikke, men koser seg likevel med mange av korpslivets fordeler, medlemmene i Åsen Blåsen, som spilte på Røa på Vårfestivalen. Nå søker de flere medlemmer. Foto: Fredrik Eckhoff

Ikke marsjerer de, ikke spiller de på 17. mai, og ikke arrangerer de loppemarked for å skaffe penger til instrumenter. Men korps kaller de seg, gjengen i Åsen Blåsen! Nå vil de gjerne ha flere medlemmer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2016 kl 07:49

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Du opplevde dem kanskje på trappen utenfor Samfunnshus Vest lørdag på Vårfestivalen? De gjorde sitt beste for å holde varmen i seg selv og andre som hadde tatt turen til Røa torg denne regntunge og iskalde lørdagen.

Åsen Blåsen er korpset for dem som ønsker å ta frem instrumentet også etter at tiden i skolekorpset er forbi, eller for dem som kanskje har vært korpsforelder og blitt så fascinert at de ønsker å ta opp korps som hobby selv.

Sosialt!

– Å være med i Åsen Blåsen kan være så mye mer enn bare samspill og konserter. Korpset har lange sosiale tradisjoner som sommerfest og julebord, samt mindre formelle samlinger som høstferie- og vinterferierestaurantbesøk, felles deltakelse på konserter med profesjonelle orkestre som Filharmonien og Forsvarets Stabsmusikk, i tillegg til andre spontane sosale treff, sier Tone Semmen Hansson, som er i styret i korpset, til Akersposten.no.

Hun kan fortelle at Åsen Blåsen ble stiftet i 1990 og er et janitsjarkorps for voksne amatører med musikalsk glede og sosial hygge som hovedmål.

korpsets nettsider kan vi lese av korpsets fulle navn er Åsen Blåsen Disharmoniske Blæse- og Spadserensemble og at utgangspunktet for korpset har vært ved skolene Grindbakken og Voksen. Men nå rekrutterer korpset fra andre områder også.

– Energikick inn i hverdagen

– Korpset gleder seg over enhver musikalsk utvikling, og spillingen gir overskudd og energikick inn i hverdagen, sier hun. – Korpset etterstreber å ha bredde i sitt repertoar, og det spilles både livlig musikk med fengende rytmer, marsjer og mer omfattende konsertstykker.

Korpset dirigeres i dag av Malin Thunberg, en svensk ensemble- og instrumentalpedagog som har ledet musikken med fast takt og stø dirigentpinne siden 2007. Musikantene strekker seg fra kvinner og menn i 20-årene til 70-årene, med flere ulike nasjonaliteter, fra helsearbeidere og musikkpedagoger til IT-folk og aksjemeglere, hvor alle bidrar med ulik musikalsk bakgrunn og innfallsvinkel.

På korpstur

Korpset har sine årlige vår-, sommer-, høst- og julekonserter, samt årlige helgeseminarer med bortreise. Det er stor stas hvert annet år når musikantene pakker snippesken og reiser på korpstur ut i Europa, ifølge Semmen Hansson.

– De siste årene har korpset besøkt både Frankrike, Litauen, Nederland, Sverige, Polen og Tsjekkia. Korpsets leder Kari Faye Ulleland har, sammen med styret, fokus på å legge til rette for å gjøre nye og spennende ting gjennom blant annet samarbeidsprosjekter med andre korps i nærområdet, sier hun.

Korpset leier også jevnlig inn instruktører og dirigenter for å videreutvikle sine musikalske ferdigheter og spilleglede.

– Men korpset spiller ikke på 17. mai, og de marsjerer aldri! sier hun. Derav altså ingen store problemer med gnagsår, og du kan også uten problemer legge din helt egne planer på nasjonaldagen.

Åsen Blåsen øver på onsdager klokken 19.00 på Persbråten videregående skole, og de er alltid interessert i å utvide sin besetning.

– Ta turen innom og slå av en prat, da vel! sier Tone Semmen Hansson på vegne av styret i Åsen Blåsen.

LES MER om Åsen Blåsen her.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse