Akersposten

– Vi spiller hver kamp for å vinne, så får vi se...

Aker Topphåndball i støtet. Foto: Svein Finneide

Etter en brukbar første halvdel av sesongen, har Aker sprintet ut av startblokkene i januar og februar i førstedivisjon i håndball.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 21:11

MAKRELLBEKKEN: For etter tre tap på rad i desember, slo de serielederen Fredrikstad, det vanskelige bergenslaget Viking, uavgjort mot formsterke Molde og topplaget Fjellhammer, i tillegg til seier mot Levanger sist søndag. Vi spurte trener Morten Larsen om hvorfor det har gått så bra etter nyttår.

– Å bygge lag fra bunnen av tar tid, og det vil som oftest variere i prestasjonene på veien. Fremgangen er basert på at spillerne har tatt ansvar, og vi har tatt noen grep med tanke på valg og disponering som også ser ut til å virke positivt.

Varierer i nivå

– Dere har slått gode lag over dere på tabellen. Føler du at Aker har inne et nivå som gjør at de kan spille om opprykk?

– Vi spiller hver kamp for å vinne, så får vi se hvor langt det holder, sier Larsen.

En stund virket det som om et svært ujevnt Aker, som tapte for lag godt under dem på tabellen, som Pors, men slo serielederne Fredrikstad.
– Hvorfor tror du nivået har variert så mye?

– Godt spørsmål. Jeg ikke har noe klart svar på det. Men det dreier seg om for vårt vedkommende at vi fremdeles ikke har fått satt alt på plass, men vi er på vei.

– Mathilde Rivas Toft er klar toppscorer. Er du redd det hviler en for stor tyngde på hennes skuldre?

– Mathilde er en svært dedikert håndballspiller, som selv med sin unge alder er innstilt på å ta ansvar. Jeg trur hun bare vil vokse med oppgaven, og hun vil være med på at andre melder seg ytterligere på.

– Hva er målet for sesongen 2016-17?

– Målet med sesongen er å bygge lag og sikre plassen i denne divisjonen. Klubben er under utvikling og trenger tid for å få på plass et godt grunnlag for å ta den videre i norsk håndball. Men som sagt, vi spiller hver kamp for å vinne.

Nøkkelkamp

Neste kamp er borte mot Follo, en nøkkelkamp mot et lag treneren tidligere omtalte som et lag som et lag som spiller en annerledes håndball, og som Aker tapte for hjemme i høst.

– Hvordan skal dere revansjere dere på dem?

– Follo spiller noe mer av det vi kaller «utgruppert». Et spill der flere av deres spillere velger å stå høyere oppe i banen enn de fleste andre lag gjør. Dette betyr at noe av det spillet vi normalt spiller, må utvikles. Siden sist vi møtte Follo er Aker blitt mer samspilt, og jentene kjenner hverandres bevegelse bedre. Samtidig synes jeg flere spillere har hatt utvikling, sier trener Morten Larsen.

– Jeg vet også at jentene virkelig vil ha revansje, så jeg er optimist.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...