Akersposten

- Vi skal gjøre det vi kan

STORE OPPGAVER: Bydelsleder Lars Asbørn Hanssen (H) peker på store utfordringer for en bydel med anstrengt økonomi og ikke minst stort byggepress. Foto: Vidar Bakken

Lars Asbjørn Hanssen(H) er leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker. Her kommer hans syn på hva bydelen vil prioritere dette året.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2019 kl 16:46

VESTRE AKER: Bydel Vestre Aker har en budsjettramme på cirka 1,5 milliarder kroner som skal gå til tjenester for bydelens nærmere 50 000 innbyggere.

- Bydel Vestre Aker har de siste årene slitt med økonomien. Er det noen lyspunkter?

- Da har vi lagt 2018 bak oss. Et svært krevende år for bydelens nye administrasjon. Det var mye å ta tak i for å få analysert og iverksatt helt nødvendige reorganiseringer og tiltak for å få økonomien inn på rett spor og få effektivisert hele bydelsorganisasjonen. Dette som vi samtidig måtte øke kvaliteten på våre tjenester, sier bydelslederen.

Les også: Oslobudsjettets betydning for Bydel Vestre Aker

- Den nye ledelsen med vår relativt ferske bydelsdirektør i spissen, har gjort en formidabel innsats som det står stor respekt av. Nå ser vi frem mot 2019 og de oppgaver som der ligger foran oss. Bedre rustet på alle plan, men fremdeles en lang vei med motbakker før vi er der vi skal være. Men vi kommer dit!

- I denne store bydelen skjer det enormt mye på utbyggersiden. Hvordan kan dere som lokalpolitikere påvirke utviklingen?

- Det som særlig opptar befolkningen i Vestre Aker er områderegulering Smestad, Røa og Slemdal. Den fortetting som nå er i gang i vår bydel utfordrer oss på mange plan. Ikke minst hvordan ønsker vi at Vestre Aker skal være for oss som skal bo her og ikke minst - hvilke utfordringer den massive fortettning influerer på infrastruktur og bomiljø. Heldigvis har vi både velforeninger og organiserte grupperinger som nå er aktive med konstruktive innspill for å få til gode omforente løsninger.

Les også: Enormt engasjement rundt fortetting og byutvikling

- Her kan vi håpe på påvirkningens kraft og at det er nytt valg til høsten. Fortell politikerne hvilken politisk linje dere ønsker skal styre denne utviklingen. Det er dere som skal velge dem inn. Utfordre dem gjerne på å gi mere makt og innflytelse til lokale beslutningsorganer. Vi bydelspolitikere vil samarbeide med innbyggerne for å påvirke beslutninger sentralt og vi føler at vi har utviklet et godt samarbeide med dyktige lokale krefter som vi ønsker å forsterke ytterligere i 2019, sier Hanssen.

Les også: «Nabolagets møte med rådhuspolitikerne på Smestad»

Lars Asbjørn Hanssen oppsummerer bydelens satsningsområder:

Barn og unge:
- Bydelen satser på det forebyggende barne- og ungdomsarbeidet. I løpet av vinteren vil vi åpne ny klubb på Hovseter og satser på å utvikle uteområdet til en sosial møteplass for ungdom til sommeren. Vi ansetter videre ruskonsulent for ungdom. Vi vil også koble sammen fagkompetanse innen psykisk helse og rus, rettet mot unge.

- Vi er bekymret for at flere ungdommer i bydelen blir utsatt for trusler, trusler om vold og i verste fall vold. Bydelen satser også på et tettere samarbeid med skolene i bydelen, og politiet. Vi fortsetter med felting (oppsøkende virksomhet på kveldstid-journ.anm.) hvor ungdom ferdes. Dette gjør vi i samarbeid med bydelene Ullern, Frogner og Nordre Aker.

Les også: – Vi skal ikke ha det slik at barn er redde for å gå til idrettslag, skole eller venner

Integrasjon av flyktninger
- Her har vi ikke vært gode nok og følger nå bedre opp flyktninger som bosettes i bydelen. Gjennom tettere oppfølging kan vi klare å integrere bedre og skaffe dem jobb. Særlig satser vi med å finne arbeid for dem som er i ferd med å avslutte introduksjonsprogrammet i 2019.

Les også: 2019: Færre flyktninger til Oslo – flere til Oslo vest

Booppfølging av innbyggere i kommunale leiligheter
- For å følge opp våre innbyggere som bor i kommunale boliger bedre, så setter vi av ressurser for å kunne yte bedre veiledning, opplæring og ferdighetstrening. Det kan være ting som hva som fremmer et godt naboskap, om personlig økonomi, vedlikehold av leiligheten og andre ting.

Hovseter
- Vi er skuffet over at det ikke ble satt av øremerkede midler til Hovseter i bystyrets behandling av budsjettet. Særlig sett på bakgrunn av hva som bevilges til østlige bydeler. Hvorfor Hovseter ikke skal behandles like godt av byrådet som andre relevante områder, er besynderlig og beklagelig. Men vi jobber videre med de ressursene vi har, og leter etter andre muligheter for finansiering.

Les også: – Hovseterløftet stopper ikke

Aldersvennlig bydel
- Gjennom høsten 2018 har vi spurt bydelens seniorer om hva som skal til for at de skal kunne bevege seg rundt i bydelen og delta i det sosiale felleskap. Flere etterlyser benker utendørs, og stoler inn på kjøpesentre og butikker. I 2019 vil vi sette ut benker i samarbeid med Bymiljøetaten på plasser der seniorene selv har påpekt behovene.

Les også: – Viktig å oppsøke eldre der de er

- Fra 3.1.2019 begynte de rosa bussene å kjøre i bydelen. Vi håper at tilbudet vil øke mobiliteten slik flere eldre kan opprettholde et aktivt og sosialt liv. Dette gjelder alle over 67 år.

Les også:
Et nytt tilbud for deg over 67 år

Suksessprosjekt innføres i Vestre Aker

Pleie og omsorg
- Hjemmetjenesten vil forbedre kvaliteten på bydelens tjenester i løpet av 2019. Dette gjør vi ved å øke tjenesten med flere årsverk, videreutdanne personlaet og gjøre om deltidsstillinger til faste heltidsstillinger. Dette vil gi økt kontinuitet og sikrer god kvalitet på tjenestene. Dette medvirker til økt trivsel og stabilitet, både for mottagere og de som leverer tjenestene.

Les også: Denne teknologien vil hjelpe deg

Frivillighet
- Vi har for 2019 styrket innsatsen til frivilligheten, tross anstrengt økonomi. I Vestre Aker har vi cirka 150 lag og foreninger, så noen og enhver burde finne et tilbud som interesserer. Vi vil også i år støtte lag og foreninger slik vi har gjort tidligere. Idrettslagene har en stor plass i vår bydel og her gjøres en fantastisk innsats. Et utrolig samspill sammen med Akersposten, idrettslagene, Garden, Forsvarsbygg, sentrale bystyremedlemmer, regjering og bydelen i 2018 ga oss 7-banen tilbake og i tillegg en stor gressmatte til fri aktivitet på Huseby. Det viser at når gode krefter går sammen, så kan det meste komme på plass.

Les sakene:
– Vi vil vise at vi tar ansvaret alvorlig

Røa og Ready fikk endelig avtale med forsvaret

2,5 mål gressmatte til glede for bydelens barn og unge

- Hva gjelder det rent sosiale så står Vestre Aker frivillighetssentral helt sentralt i vår bydel . Den som ikke er noe for andre , han må være noe for seg selv, sier et underkjent utrykk. Her er det mange , både eldre og unge som er noe for andre.

Les også: Her blir Espen satt ut av julenissen Rune!

Involvering av innbyggerne
- Erfaringene fra Hovseterløftet og Aldersvennlig bydel viser oss at de beste ideene kommer fra innbyggerne. Når vi går åpent ut og spør, så får vi positiv respons, et ønske om å bidra, og mange gode og konstruktive ideer. Dette vil vi gjøre på flere områder av bydelens tjenester i det kommende året, sier Hanssen.

Les også: Madeleine ga Madeleine til Frivillighetssentralen

- Til slutt vil jeg ønske alle innbyggerne i bydelen vår fortsatt et riktig godt nytt år. Vi skal gjøre det vi kan for at året skal bli så godt som overhodet mulig, avslutter Hanssen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...