Akersposten

– Vi satser på at én pluss én blir tre!

Christine (t.v) og Cecilie Mossige har endelig funnet sammen. Søstrene satser på samkjøringsfordeler både sosialt og faglig på Holmen! Foto: Fredrik Eckhoff

De to søstrene utfyller hverandre så godt at de satser på at én pluss én blir minst tre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2017 kl 15:24

HOLMEN: Christine og Cecilie Mossige vokste opp på Bygdøy og gikk hver sin vei innen kunst- og håndverksfag. Drømmen om å jobbe tettere sammen har de hatt i mange år, og nå er denne drømmen oppfylt. Torsdag 7. september åpnet de dørene til Mossige + Mossige på Holmen.

Gullsmeden

Christine er gullsmed og bor på Holmen. Hun kan blant annet se tilbake på 12 år på Expo Arte Smykkedesign ved Solli plass.

– Der satt jeg «på benken» og jobbet. Jeg tok blant annet i mot gamle smykker og redesignet og lagde nye ting av kundens gamle gull og steiner, sier Christine. I tillegg lagde hun spesialdesignede nye smykker på bestilling, etter kundenes spesifikke ønsker.

– Jeg reiste også noen ganger i året rundt i Europa, for eksempel til Tyskland og England, og plukket ut designere som vi skulle stille ut hos oss, forteller gullsmeden.

(Saken fortsetter under bildet.)

Torsdag 7. september var det stor åpning i lokalene under Stasjonsveien på Holmen. Foto: Privat

Da Expo Arte Smykkedesign ble lagt ned i mars i år, kjøpte Christine hele verkstedet, og nå er alt utstyret flyttet til Holmen. Hun forteller at hun kommer til å gjøre mye av den samme typen jobb nå.

– Jeg kommer til å fortsette å ta imot kundenes gamle smykker, lage nytt på bestilling, redesigne, samt formgi og produsere egne smykker for salg, sier Christine. – Med et fullt utstyrt verksted har jeg mulighet til å lage nesten hva som helst.

– Her blir det spesielt artig å jobbe i et krysningspunkt mellom smykker og billedkunst, sier hun.

Kunstneren

Og billedkunsten er det søsteren Cecilie som står for. Cecilie var tidlig i karrieren opptatt av design og jobbet allerede som 18-åring med klesdesign for merket Jean Paul.

Etter flere år i klesbransjen gikk ferden til Kunst- og håndverksskolen, som nå heter Kunsthøgskolen i Oslo. Der gikk Cecilie på Institutt for keramisk kunst, og det var lenge keramikk som var hennes greie.

– Jeg har jobbet mye med keramikk, og brukt det til å lage malerier med glasurer, og objekter og skulpturer, sier Cecilie, som imidlertid har møtt på utfordringer som keramiker.

– Det har vært krevende å finne gode arbeidsforhold. De siste årene har jeg ikke hatt verkstedplass. Dette er en typisk situasjon som både keramikere og billedkunstnere opplever – at det fins færre og færre atelierer. Det blir stadig dyrere husleie og færre egnede lokaler. Stort sett alle atelierene jeg har hatt, har vært lokaler i en slags limbo – leid ut i en kort periode til kunstnere, i påvente av oppussing eller riving.

Keramikken har Cecilie byttet ut med billedkunst, og hun viser oss noen eksempler i det nye lokalet på Holmen. Hun forteller at hun nå har gått over til mer håndterlige metoder og formater, som maleri, tegning og akvarell.

– Jeg har jo tegnet og malt fra jeg var bitteliten, og jeg har utdannet meg i dette også, sier kunstneren, som fort kommer inn på naturen når hun skal snakke om egen kunst.

– Det er min indre naturfagsnerd som kommer frem. I kunsten min ønsker jeg å skape tankeforbindelser mellom våre hverdagshandlinger og universets fysiske lover. Vi mennesker forsøker hele tiden å fjerne oss fra naturen. Vi tenker at naturen er alt utenom det vi driver med, men vi er jo en del av naturen, og naturen er en del av oss, sier Cecilie.

Samkjøring

Når de to søstrene nå har funnet sammen i lokalet under Stasjonsveien på Holmen, er det et resultat av noe de har tenkt på lenge.

– Det er fantastisk at jeg kan komme inn her sammen med Christine. Det er tre store fordeler her. Nå har vi både et arbeidssted og et visningssted, og jeg får i tillegg jobbet med søsteren min. Vi har jo snakket om dette så lenge, sier hun.

– Det har vi, men vi har aldri helt visst hvordan vi skulle gjøre det, sier Christine.

– Og så dukket denne muligheten opp. Det føles litt som om dette er meningen, sier Cecilie.

De beskriver lokalet under veien som «litt snålt». Over hodet deres dundrer bilene, og vegg i vegg er det byggeplass.

– Dette er et typisk lokale som kunstnere tar tak i og bygger opp. Jeg tror vi er på rett sted! sier Cecilie. – Jeg er vant til å jobbe i så mange kjipe lokaler. Nå kan vi sitte her på dette deilige stedet – fint og lyst! Og folk kommer innom og er happy!

– Hvis Christine skulle åpnet for seg selv, hadde hun sittet der alene, og jeg hadde kanskje sittet i et eller annet muggent kjellerrom og snakket med meg selv, sier Cecilie.

– For meg vil det bli utrolig deilig å være omringet av kunst når jeg jobber, i stedet for å sitte alene, sier gullsmed Christine.

Nå planlegger de to å både samkjøre utstillinger, og lage felles arbeider. Begge har tro på at denne sammenstillingen av uttrykksformer vil gi folk en større opplevelse.

– Vi satser på at én pluss én blir tre! sier søstrene Mossige.

Mossige GoldLab + Mossige ArtSpace holder til i Stasjonsveien 53, like ved blant annet Rema 1000 og Cathrine Knudsens atelier på Holmen.

Du kan finne ut mer om Mossige + Mossige på Facebook: Mossige Goldlab Mossige Goldspace.
På Instagram har de navnene Mossige_artspace og Mossige_goldlab.

LES OGSÅ:
Politiet la seg flate for ungdommen: – Beklager

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...