Akersposten

«Vi på benken og linjemann markerte for scoring lenge før ballen var inne»

VANT: Foran fra v: Henrik, Daniel, Jesper, Ivar, Tobias, Rasmus, Peter. Midten fra v: Jack, Håvard, Luca, Magnus, Andreas, Carl, Fredrik, Johan, Mathias, Bartek, Ola, Wiljar, Carle. Bak fra v: Joachim, Fredrik, Håvard, Pete, Oscar. Foto: Privat

Røa Krutt G15 har vært på en herlig tur til Skien og Skagerak Arena, der gutta gikk helt til topps i en turnering med mange gode lag, også fra Tippeliga-klubber.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2016 kl 18:09

RØA/SKIEN: Mot kjente klubbnavn sto guttene fra Røa Krutt slett ikke med luen i hånda, men kunne reise hjem med den største pokalen! Vi gir dere trener Henrik Mathisens underholdende og svært beskrivende referat i sin helhet:

BDO ODD ELITE CUP er en årviss turnering som arrangeres på flotte Skagerak Arena. Dette er en invitasjonsturnering med sonelag, tippeligalag og noen heldige - som Røa Krutt. Lagene bor side ved side i klasserommene på idrettsgymnaset som holder til på stadion. Det er et praktfullt anlegg til bruk for både tippeligakamper, skole, voksenopplæring og turneringer som dette.

Pause i semifinalen mot Strømsgodset. Foto: Privat


I år bestod 15 årsklassen av 16 lag i 4 puljer med bl. a Fredrikstad, Bærum SK, Lillestrøm, Strømsgodset, flere sonelag, og hjemmelaget selv, Odds ballklubb + Røa Krutt.

Vi var i pulje med LSK og møtte dem allerede fredag kveld. Det ble litt av en match. Vi har spilt mange kamper mot dette LSK-laget opp gjennom årene, og det er alltid jevnt og fartsfylt. LSK åpner litt bedre enn oss, men når vi roer oss ned og tar oss tid til spillet vi liker så godt: trekanter og få-touch så smyger selvtilliten seg inn i laget og vi overtar gradvis.

Røa kjører sise del av 1 omgang og kan gå til pause med 1-0 etter scoring av Magnus. I 2 omg kommer LSK som forventet i 100 – vi skjønte det da vi så deres vanlige kaptein bli byttet inn i pausen løpe rundt hele banen på 1 min imens kjeften gikk i ett sett. Her skulle det kjøres. Men de ble for utålmodige i sitt spill, og det ble i stedet vi som fikk flere og flere gode overganger, som er det nest beste vi vet. Plenty med sjanser begge veier, men begge keeperne gjør gode redninger.

Peter punkterer 10 min før slutt med et frispark fra laaangt hold. Dette LSK-laget har denne sesongen spilt G16 interkrets.
Tilbake til skolen, dusj, middag, og gutta sovnet vel ved 23.15-tiden.

Ikke vår kamp

Lørdag morgen var det duket for Sædalen fra Bergen. Ukjent for oss – men et meget sterkt lag som hadde hospitert inn et halvt lag fra andre bergenskklubber (bla Fyllingsdalen). De spilte fysisk og svært direkte mot en spiss og 2 kanter som var sterke – på alle måter. Til tross for at vi ikke får spillet vårt til å gli, og ikke greier etablere nok innehav så leder vi 2-1 (mål av Magnus og Luca) litt uti 2 omgang.

Men det var ikke vår kamp. Bakromspasninger slipper gjennom, vi fraløpes og kommer under 2-3. På overtid lager vi selvmål på en corner og ryker på et 4-2 tap.

Perle av et langskudd

Kamp nr 2 på lørdag var Grane Arendal. Høyt, agressivt press ga umiddelbar utteling, spillet flyter og bra effektivitet ga oss 4-0 til pause. Grane Arendal er alt for svake, og vi legger på til 6-0 før det er slutt. Blir dermed puljevinner. Ekstra gledelig med denne kampen var at det var Håvards første hele 1.lags-kamp på nesten ett år pga skader. Alle var slitne etter 2 kamper og kvelden kom tidlgere, kl 22.30 lå det 21 spillere og sov på klasserommet.

Herlig spill på hovedbanen

Søndag og sluttspill. Vi møter Våg fra Arendal i kvartfinalen inne på hovedbanen på Skagerak. Stor bane, førstklasses underlag og fuktig matte. Her lå alt til rette for Kruttfotball. Og det ble det. Scoring nr 2 var et lite kunststykke av Daniel. Strak vrist, ca 22 m, såpass skrått hold at vi på benken og linjemann markerte for scoring lenge før ballen var inne. Perfekt vinkel, og vi kunne følge ballen hele veien inn tett på venstre stolpe. Man kan se det for seg – ikke sant!

Vi spiller feiende angrepsfotball: varierer nydelig mellom possesion og hurtige kontringer. Vi er overlgene, vinner 6-1 og bruker kampen til å virkelig få glede av vår store tropp. Når kampen blåses av er det kun 2 igjen fra start oppstillingen. Og hadde vi ikke hatt 3 ute med skader hadde vi bytta inn 11 mann. Våg er vinner av Aust Ader-serien, men ble ingen målestokk. Ungdomsfotballen i Oslo står mao sterkt.

Tøffere mot Godset

I kvartfinalen venter Strømsgodset, og vi ser frem til en morsom kamp mot et velspillende lag. Som mot LSK så tar det 15 min før vi stoler nok på egne ferdigheter til å holde nok i ballen. Derfra varierer vi igjen fint med overgangsspill og kontrollert tålmodig ballinnehav – og tar over kampen. Det er 0-0 til pause.

Vi lager 1-0 etter presis og knallhard, strakvrist gjennomspilling av Carl til Peter. Peter mottar et par m utenfor 16 m spissen og hamrer ballen i nærmeste hjørne. Finaleskiltene begynner å blinke. Like etter drar Magnus seg pånytt fri fra stopperne – banker ballen i tverligger fra 14-15 m, men fremdeles kun 1-0. Vi blir presset bakpå siste 5-10 minutter, men Godset greier aldri å spille seg gjennom. Vi vinner 1-0 og er i finalen.

Klare for revansje!

Nå går det slag i slag, kun 90 min pause før finale inne på Skagerak. Der venter Bogafjell. De slo ut Odd i semifinalen, de slo oss i finalen i Ullern Cup og sterke med innlånte Viking-spillere. Men vi skal ha revansje. Og gutta liker seg inne på hovedbanen. Vi fornemmer ingen finalenerver, de forsvant under semien. Nå skal vi bare ut å spille spillet vårt, som vi sier.

Finalen starter med innmarsj fra spillertunnel og full musikk og stor stas. Når matchen drar i gang er det vi som kontrollerer hele banespillet, men Bogafjell har atletiske individualister som vi ser er istand til å gjøre mye på egenhånd. Vi spiller og de skyter. Det er bildet første 15.

Vi blir skremt når Magnus lander på ryggen/rompa etter hodeduell og må hjelpes av banen, men vårt nye team Krut-medlem, Håvard tar frem tigerbalsam, masserer og beordrer bevegelse. Magnus kan kjapt komme utpå igjen. Og skaffer like etterpå straffe, felt av keeper alene gjennom. I en liten konferanse rundt 16m ble det Carl som fikk jobben. Hans kontrollerte venstrebein sendte ballen til venstre for keeper, tett på stolperoten. 1-0 som holder seg til pause.

Da vi stod i lenke før 2 omg var det en av gutta som ropte «gutter - vi herjer med dem». Da tenkte jeg at dette kunne holde helt inn. I starten av 2 omg er det Bogafjells sterke offensive sentrale som skaper en del på egenhånd. Bogafjell lager også en del sjanser på dødballer som lempes inn i 16m.

Men våre overganger blir bare vassere og vassere og skaper flere og flere sjanser. og vi venter bare på 2-0. Men vi må vente helt til 5 min før slutt før Magnus chipper 2-0 opp i nettaket. Vi vinner fortjent, We Are The Champions runger over anlegget, og den største pokalen vi har sett live – blir vår.

Kvartfinaler: Odd-Sædalen 4-2. Bogafjell-Bærum SK 2-0. Fredrikstad-Strømsgodset 2-3. Røa-Våg 6-1.
Semifinaler: Odd-Bogafjell 2-4. Strømsgodset-Røa 0-1
Finale: Bogafjell-Røa 0-1.

Med turneringens (sannsynligvis) største tropp kunne vi tåle skader, vi kunne hvile halvskadde, og vi kunne rullere mot slutten av kamper, alt essensielt for å kunne håndtere 6 tøffe kamper over 3 dager.

Sjelden har det tatt så lang tid, og vært så moro og rydde seg ut av et klasserom. Bankett på Burger King ved E18 på hjemvei, og jaggu runget ikke Krutt-sangen der inne også.

Henrik Mathisen
Trener, Røa Krutt

Flere nyheter på Akersposten.no:

Røa Dynamite Girls gjentar nettauksjonsuksessen

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Røa til cupfinale: – En helt utrolig følelse

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...