Akersposten

– Vi ønsket nabolagsfølelse

Martin Baranovic (t.v) og Dave Tippett ønsket nabolagsfølelse og havnet på Smestad, med sin nye kafé Kaffehagen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi hadde lyst til å skape et hyggelig sted, et sted hvor folk kan sitte og kose seg, sier Dave Tippet. Nabolagskafeen Kaffehagen har åpnet!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2017 kl 14:47

SMESTAD: – Hvorfor valgte dere Smestad?

– Vi ville ikke til sentrum. Vi ønsket nabolagsfølelse, være en del av et nabolag, sier Dave Tippet og Martin Baranovic, som for få dager siden åpnet den nye kafeen på Smestad, Kaffehagen, som ligger bare 50 meter fra perrongen på t-banestasjonen, retning sentrum.

– Her har det vært advokatfirma, så vi har måttet gjøre en del for å bygge om til kafé, sier Tippet. I ett år har de holdt på med å tilpasse lokalet, som altså ligger noen meter ned Hoffsveien, fra t-banestasjonen i Sørkedalsveien.

Begge kommer fra cateringbransjen, og det er første gang de starter opp en kafé. Planen er at de skal kombinere kafé- og cateringvirksomhet. De har allerede flere barnehager som faste kunder, som de leverer varmmat til. Det har de holdt på med siden 2012. Nå har det planer om å bygge opp cateringvirksomhet til kafeen.

– Vi kommer til å bruke sommeren på å sette sammen et opplegg for cateringen, sier Baranovic. – Men bare kom med spørsmål og ønsker, så kan vi sikkert ordne det!

Håper på solen!

Men akkurat nå er det altså kafeen som er viktigst. Siden de åpnet i forrige uke, har de kun opplevd regnvær, men de forteller at utebord står klare til den dagen solen titter frem.

– Her er det gode solforhold. Hvis det blir sol da... Kanskje neste år? smiler de to kafégründerne.

Kafeen skal holde åpent mandag til lørdag, på hverdagene fra klokken åtte om morgenen til klokken 17. Lørdager er det klokken 10 til 15 som gjelder.

Droppet frityrkokeren

– Hva er spesialitene deres?

– Vi prøver å produsere det meste selv. Alt blir tilberedt her. Det eneste vi ikke gjør her, er å bake, sier Tippet. Han viser frem salater og ulike former for bakevarer.

– Folk er opptatt av sunne varer her i området, det merker vi allerede, sier han.

– Ja, kundene vil mye heller ha laks enn skinke, og salatene har slått an, sier Baranovic, som understreker at det aldri vil strømme frityrlukt ut fra Kaffehagen.

– Vi har ingenting som er frityrstekt! sier han bestemt.

Hyggelige folk

Nå håper de to at lokalbefolkningen vil oppdage og ta i bruk sin nye nærkafé som møteplass, og de kan fortelle om positivt møte med lokalmiljøet.

– Jeg er nesten overrasket, folk er så hyggelige og snille. Vi har jo holdt på lenge med å gjøre i stand, og mange har kommet innom for å si hei. Vi er ganske godt kjent med mange allerede. Folk er veldig positivt innstilt, sier Tippet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...