Akersposten

«Vi ønsker oss ikke et mer styrende Høyre»

MDG I VESTRE AKER: Vibeke Nenseth og Knut Frederik Horn mener MDG er et bedre alternativ enn Høyre når det kommer til grønne verdier.

Innsenderne mener at det er ikke høyrepolitikk som fremmer kollektive goder som bedre miljø og velferd for alle.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2019 kl 16:37

Vi i Miljøpartiet De Grønne i Vestre Aker ønsker oss en bydel der vi går foran med grønne løsninger. Der vi som lever gode liv i en av Oslos grønneste bydeler følger opp - for å sikre Markagrensa og fremme natur- og kulturvern, for å redusere klimagassutslipp og miljøforringelse, for å fremme folkehelse og livskvalitet. Fordi det å leve grønnere og få til bærekraftige løsninger gir oss og kommende generasjoner bedre liv og en levedyktig klode. Fordi det er nødvendig. Fordi det haster.

Miljøpartiet De Grønne er det partiet som tar miljø- og klimaforskningen mest på alvor. MDG i byråd har fått til et markant grønt skifte og gitt oss redusert biltrafikk, renere luft, bedre kollektivdekning og mer plass til gående og syklende. MDG i byråd har gitt oss mer medvirkning og helhetlig områdeplanlegging for å unngå all fragmentert frimerkeutbygging som har belastet særlig våre boligområder og barnas skoleveier.

Men på bydelsnivå i Vestre Aker har vi dessverre hatt for liten innflytelse. Vi ønsker å fremme saker for bedre miljø og trafikksikkerhet og unngå unødig trafikk og fremmedparkering i vår bydel. Vi ønsker reduserte fartsgrenser, mer beboerparkering og flere sykkelveier. Saker som Høyre i bydelen har gått imot. Derfor ønsker vi oss ikke et mer «styrende Høyre» verken i bydelen eller på Rådhuset. Både lokalt og historisk er erfaringene at det ikke er høyrepolitikk som best fremmer kollektive goder som bedre miljø og velferd for alle.

Les også: «Ønsker MDG et styrende Høyre?»

Samtidig har vi erfart at vi lokalt på bydelsnivå er best tjent med omforente løsninger basert på vårt bredspektrede lokale skjønn. Vi står sammen om å ønske oss mer makt og ansvar til bydelen, ikke bare være høringsinstans. Vi har tverrpolitisk stått sammen om en rekke lokale saker der vi over år, for ikke å si tiår, ennå ikke har fått gehør, verken på Rådhuset eller i etatene (les: Gulleråsen stasjon og Svenstuveibommen). Og vi kunne nok også – all tverrpolitisk forkludring til tross - stått mer sammen om vannverkssaken nå: Ingen ønsker ytterligere nedbygging av Husebyområdet; alle ønsker at tidligere nedbyggingssynder skulle vært kompensert; ingen ønsker mangeårig anleggsfase i sine nærmiljøer. Og alle skjønner vi alvoret i en sikker vannforsyning for storbyen.

Men det er valgkamp. Snart innspurt. Vi håper vi slipper mye trumpistisk retorikk à la kommentarfeltene («rødgrønne sosialister», «grønne kommunister»). Vi håper den frihetlige og grønne bevegelsen som nå mobiliserer i byen får satt sitt markante preg også i vår bydel.

Vibeke Nenseth og Knut Frederik Horn
1. og 2. listekandidat Miljøpartiet De Grønne Vestre Aker

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...