ANNONSE
Annonse

– Vi ønsker at barn skal bli glade i vinteren

Skiforeningens generalsekretær Erik Eide og Skimuseets leder Birgitte Espeland (t.h.) viste byråd Tone Tellevik Dahl Skimuseets utstilling. Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi håper at enda flere skoler ser at Skimuseet kan være en arena de velger å bruke, sier museets leder Birgitte Espeland, som spesielt trekker frem utstillingen «Vær og føre – føre var».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2016 kl 15:44

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Sist uke var byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl (Ap) på besøk på Skimuseet, der hun møtte Skiforeningens generalsekretær, Erik Eide, Skimuseets leder Birgitte Espeland og museumskoordinator Åslaug Midtdal. Byråden fikk en omvisning, som først og fremst fokuserte på utstillingen som åpnet i september, «Vær og føre – føre var».

Birgitte Espeland (t.v) og Åslaug Midtdal.


Utstillingen tar for seg utviklingen av klimaet og dens påvirkning på den norske vinteren.

– Med denne utstillingen ønsker vi å engasjere og involvere, at de besøkende fysisk utforsker temaet som legges frem. Det er spesielt viktig å engasjere barn og unge, både skoleelever og familier, sier Espeland. Hun forteller at det nye tilskuddet til den tradisjonelle utstillingen på Skimuseet, har skapt mye større interesse blant skolene for å besøke museet.

– Vi har også mye mer besøk av familier enn før. Vi ønsker å treffe familiene, og at de kommer tilbake igjen, fordi utstillingene våre skifter, sier hun.

Espeland sier at temaet i utstillingen «Vær og føre – føre var» treffer spesielt godt læringsmålet for 5. til 7. trinn, som har nettopp dette temaet i pensum.

Tidligere fikk Skimuseet driftstilskudd for å ta ta i mot skoleelever, slik at disse kunne komme inn gratis. Nå håper Espeland at det igjen skal bli mulig å få til noe liknende, og at de ikke må avvise noen skoleklasser, for eksempel fordi de ikke har råd til å ta turen.

Midt i en haug engasjerte Bogstad-elever

Akkurat når byråd Tellevik Dahl er på besøk for å ta en titt på utstillingen, havner hun midt i en klasse fra Bogstad skole, som er der i samme ærend. Da får hun virkelig oppleve hvordan temaet rører ved barna.

– Ingenting er mer gøy enn å høre at barna blir engasjert, og merke at de fryder seg over ting – og at de utfordrer hverandre.

Jeg merket engasjementet veldig der inne, smiler hun. – Så denne utstillingen treffer både elever og voksne. Elevene har sikkert mye å snakke om når de kommer tilbake til skolen.

Byråden omtaler seg selv som en realfagsnerd og liker en utstiling som trigger nysgjerrigheten. Et alvorlig tema

– Det man har lært om i matte og fysikk, det bruker meteorologer til å fortelle oss om vær og vind, hva det for eksempel betyr når det regner mer enn det snør om vinteren, sier hun.

– Se utstillingen!

Birgitte Espeland oppfordrer dem som ikke har fått med seg utstillingen, til å gjøre nettopp det! Hun håper altså at enda flere skoler får øynene opp for dette viktige temaet.

– Vi ønsker at barn skal bli glade i vinteren, sier hun.

Og så får man jo med seg en masse god, norsk skihistorie, alt fra bruken av ski i de tidligste tider, til polferder og skiutstyrets rivende utvikling.

Dessuten får man se skiene til Oddvar Brå og Per Bergerud, undertegnedes to største skihelter fra 80-tallet. Bare det er verdt turen i seg selv!

LES OGSÅ: Lilleaker Vest så å si utsolgt på rekordtid

"Rask psykisk helsehjelp" for alle

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse