Akersposten

– Vi ønsker å vekke den atmosfæren som var her i husets storhetstid

Vivézza, Tuva Weideborg Hongve (sopran), Ingvild Storhaug (mezzo) og André Bongard (klaver) spiller seks konserter på Bogstad Gård.

– På Bogstad gård tar vi publikum med til en tid da musikken ble dyrket i hjemmene og der embetsfamilienes stuer fungerte som konsertsaler og stedet for kulturutveksling, sier Tuva W. Hongve, en av de tre musikerne som skal spille seks konserter på gården.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2018 kl 13:06

BOGSTAD: – Den dannede klassen hadde god oversikt over hva som rørte seg i musikklivet på kontinentet, og flere var selv habile musikere, sier Hongve, som gleder seg til de seks konsertene triioen Vivézza skal holde. «Italiensk sommer i Ballsalen» inneholder italienske og norske perler.

Det er i forlengelse av omvisninger i museet, trioen vil holde konserter i Peder Ankers ballsal.

Ifølge Hongve fremfører Vivézza musikk som sannsynligvis ble spilt i Bogstad gårds tid under Peder Anker og i den nasjonalromantiske gullalderen på 1800-tallet – mange kjente toner, og noen skjulte skatter.

De tre gleder seg veldig til å få musisere på Bogstad gård.

– Vi ønsker å vekke den atmosfæren som var her i husets storhetstid, da musikk og sang var en selvfølgelig del av det sosiale livet, sier Tuva Hongve.

– Her sitter musikken i veggene, det er liksom bare å sette den i bevegelse sier Ingvild Storhaug og føyer til:– Vi håper at mange tar turen, både det faste Bogstad-publikummet og nye publikummere. Vi har to forskjellige konserter, så hvis det faller i smak kan man gjerne komme begge ukene. Hjertelig velkommen!

Dette er Vivézza:

Vivézza består av Tuva Weideborg Hongve – sopran, Ingvild Storhaug – mezzo, og André Bongard – klaver, tre profesjonelle og allsidige musikerne som har opptrådt sammen i en rekke kulturhus, kammermusikkserier og for Musikkens venner rundt omkring i Norge.

På hver sin kant er de aktive frilansmusikere: Ingvild Storhaug har som produsent og utøver av musikkteater reist rundt i hele Norge med forskjelle musikkteaterproduksjoner, og sunget konserter rundt i Asia og Europa med barokk- og samtidsmusikk.

André Bongard jobber med klassisk musikk, argentinsk tango og jazz og jobber som fast pianist i ensemblet til Frikk Heide-Steen, og som universitetslektor ved Norges Musikkhøgskole.

Tuva Hongve har sitte hjerte for romanser og gjør jevnlig romansekonserter og er solist i kirkemusikkverker og i operakonserter- og produksjoner.

Om konserter og omvisninger:

Tirsdag 14, onsdag 15, og torsdag 16. august holdes konsertene «Italiensk sommer i Ballsalen» med italienske og norske perler. Tirsdag 21., onsdag 22. og torsdag 23. august: «Fra reiser i Tyskland» med tyske og norske klassiskere.

Billettpriser: Konsert kl 14: 200,-. Omvisning i hovedbygningen fra kl 13 og konsert kl 14: 250,-
Konsertene varer i underkant av en time. Billetter kan kjøpes på forhånd i museumsbutikken eller ved inngangen til konsertene (kontant og Vipps). https://bogstad.no/" target="_blank">Les mer her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...