Akersposten

– Vi merker at ungdommene skammer seg

Bydelsdirektør Elisabeth Vennevold. Foto: Fredrik Eckhoff

Fredag formiddag er det meldt om enda flere korona-smittede etter fire større private fester i Bydel Vestre Aker i forrige uke. I bydelen jobbes det fremdeles på spreng med å spore smitte og få festdeltakere til å teste seg og gå i karantene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2020 kl 14:32

VESTRE AKER: På tilsammen fire fester med deltakere i 20-25-årsalderen mellom torsdag og lørdag i forrige uke, har korona-smitten spredd seg. Torsdag ettermiddag ble det meldt at antallet smittede hadde steget til 14.

Fredag formiddag opplyser bydelsdirektør Elisabeth Vennevold til Akersposten at det er meldt om syv nye tilfeller. Dermed er det nå 21 unge personer som er smittet etter festene.

– Det er grunn til å tro at dette tallet vil stige ytterligere, når så mange som 21 allerede er meldt smittet, sier Vennevold.

Det har vært et omfattende arbeid å komme i kontakt med alle deltakere, og bydelsdirektøren forteller at de aller fleste samarbeider godt og gjør det de kan for å samarbeide.

– De fleste har skjønt alvoret i det de har gjort, og vi merker at ungdommene skammer seg, sier hun. – I all hovedsak er de samarbeidsvillige og bidrar til å hjelpe med å spore opp festdeltakere, blant annet via sosiale medier.

– Men hos noen få er det stikk motsatt dessverre. Vi har også dem som ikke ønsker å gå i karantene, sier Vennevold, som påpeker at veien fra å være ung og frisk til å bli syk, er kort.

– Og det kan gi alvorlige konsekvenser, både for en selv og andre man har kontakt med, sier hun.

Med et stort antall festdeltakere tilsammen på de fire nevnte festene, er det nå smittede fra flere bydeler i Oslo, i tillegg til Bærum. Her er er folk fra både Ullern, Frogner og Nordre Aker, i tillegg til Vestre Aker.

Oppdatering: Lørdag kveld har antallet smittede etter festene i Vestre Aker økt til 40.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...