ANNONSE
Annonse

– Vi måtte bare prøve å få til noe!

Hanna Maria Have Holm (foran til venstre) og Grete Schwitalla er to av stamgjestene. I midten: To av de fire inititivtakerne til Kirkehjørnet, Magnhild Landrø (i blått) og Elin Høy Pettersen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg syns det er veldig flott. Det er så uformelt, man kan bare stikke innom. Også møter jeg litt folk jeg kjenner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 16:01

ANNONSE
Annonse

RØA: Det sier Grete Schwitalla fra Sørkedalen. Hun har tatt bussen inn til Røa og til Kirkehjørnet. Grete har funnet seg en ny, sosial møteplass, og det er hun ikke alene om.

– Måtte prøve!

Hver tirsdag og onsdag fra klokken 12 til 15 holder Kirkehjørnet åpent, et tilbud som er helt og fullt drevet av frivillige krefter.

– Vi var fire som bestemte oss for å gjøre dette. Det var Marianne Olsen Alpers, Eva Ekrheim, Elin Høy Pettersen og meg, sier Magnhild Landrø. – Vi fire har fordelt oppgavene oss imellom, én har orden på pengene, én er vaktsjef, og én sørger for at vi har råvarene som trengs, at det ikke går tomt. Også har jeg ansvar for PR, jeg skal gjøre ting kjent – og arrangerer konserter.

Når vi er på besøk, er det Elin som har vakt, og det dufter av nystekte vafler nybrygget kaffe. Ved et bord sitter noen og prater sammen, og flere kommer innom mens vi prater.

Vi sitter i det som var en del av den gamle menighetsbarnehagen, som er flyttet over i flotte, moderne lokaler på den andre siden av kirken.

– Det var for halvannet år siden, da vi gikk gjennom rommet her og så at noen jobbet seg nesten ihjel med å pusse opp dette rommet. Da fikk vi ideen, sier Magnhild. De to ildsjelene Elin og Magnhild mente at stedet kunne være perfekt for å skape et nytt treffsted for Røa-folk.

– Det er jo ikke så mange møtesteder, og her går det en gangvei rett forbi. Vi måtte bare prøve å få til noe, sier Magnhild.

Lavkostnad og snille bidragsytere

Elin forteller at her er det flat ledelsesstruktur og ikke noe budsjett.

– Vi har kanskje brukt litt fra egne lommer, og så har vi noen gode givere. Vi får litt halvstekte rundstykker og vaffelrøre. Det er en veldig god start, sier Elin.

Vafler, nysmurte rundstykker rett fra ovnen, kaffe, te og saft. Menyen er ganske enkel, og terskelen er lav. Her skal det ikke tjenes penger. Målet er at driften skal gå noenlunde rundt.

Saken fortsetter under bildet.

Et par beskjedne skilt viser vei til Kirkehjørnet hver tirsdag og onsdag kl. 12-15 – ved Røa kirke.

– Kirkehjørnet skal være et åpent hus for alle, sier Magnild. – Og når det kommer rundt 20 en dag, er det jo et viktig tilbud for dem.

– Dette er ikke bare for pensjonister?

– Nei, nei, her har vi hatt trillemødre som har møttes her, og vi har hatt ungdommer som sitter og gjør lekser også, understreker hun.

– Her er det lov å komme inn og sette seg ned og lese avisen sin. Ja, man kan til og med ha med sin egen matpakke her, sier Magnhild.

Inkluderende

Hvis du kunne tenke deg å stikke innom Kirkehjørnet på Røa, er det stor sjanse for å komme i prat med noen, hvis du skulle ønske det.

– Vi hilser alltid på dem som kommer inn. Vi presenterer oss, og tar gjerne nye med i samtalen, sier Magnhild.

Og skulle praten plutselig gå litt trått, er det bare å hente frem Røa-quizen, som alltid ligger klar. Men det er visst sjelden praten stopper opp.

Spriter opp med livemusikk tirsdag

Det er tre måneder siden tilbudet så dagens lys, og snittet har ligget rundt 20 besøkende pr dag. Det er plass til langt flere, og det er plass til flere frivillige også.

– Ja, vi har rundt 15 frivillige i tillegg til oss fire. Vi tar gjerne i mot flere, sier Magnhild. Som ikke kan tilby lønn, men muligheten for å bidra til å bygge opp treffstedet Kirkehjørnet på Røa til noe viktig for stadig flere i området.

Noen ganger skjer det noe ekstra på Kirkehjørnet, som da det var åpningskonsert i januar. Tirsdag 10. april er det konsert igjen, og da er det den lokale trubaduren – mest kjent som PR- og kommunikasjonsrådgiver og journalist – Jarle Aabø, som tar med seg egen gitar, egne låter og medmusiker Magnus Berg for å holde en liten gratiskonsert. Det skjer klokken 13.

Kirkehjørnet finner du ved menighetssalen til Røa kirke, og åpningstidene er tirsdager og onsdager fra klokken 12 til 15.

LES OGSÅ: – En gang i livet måtte jeg også legge hodet på blokken

LES OGSÅ: Nye rutetider for Oslo vest fra 9. april

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse