Akersposten

– Vi kommer til å fortsette kampen

Aurora Morstøl Saanum (12) (i midten) mener at de kommer til å fortsette å kjempe for klimaet, også etter fredagens aksjon for Stortinget. Foto: Privat

«We have no planet B», sto det skrevet på en av Auroras plakater da hun og en helg gjeng med medelever fra Huseby skole deltok i skolestreiken og klimademonstrasjonen i Oslo sentrum fredag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2019 kl 17:04

HUSEBY/OSLO SENTRUM: Det blir sagt at mer enn 10.000 barn og ungdommer deltok i den store aksjonen for bedre klima foran Stortinget fredag, og blant dem var en gjeng på rundt 10 elever fra syvende trinn på Huseby skole. Aurora Morstøl Saanum (12) var blant dem, etter at hun tidligere denne uken skrev debattinnlegg på Akersposten.

«Vi som er unge nå, er fremtiden. Vi skal ta over denne kloden etter dere. Vi forlanger at dere voksne gjør noe med dette før det er for sent. Dere ødelegger faktisk ikke bare for dere selv, men også alle oss andre som lever her,» skrev Aurora blant annet i innlegget.

– Ja, vi får ugyldig fravær fra skolen, men det går jo ikke utover noe som helst for oss som går på barneskolen. Vi får ikke karakterer, sier Aurora til Akersposten fredag. Hun forteller at vennegjengen fra Huseby skole har opplevd mye spennende og engasjerende i løpet av dagen.

– Om 11 år, i 2030, hvis vi ikke har kuttet 50 prosent av utslippene, blir det ille. Og det er jo ikke lenge til. Det er skummelt, sier Aurora, som forteller at det har blitt mye roping av slagord, og de har hørt på interessante taler.

– Vi har ropt og skreket veldig mye, og vi har møtt mange vi ikke kjenner, som er veldig engasjerte, sier hun.

– Hva hadde du på din plakat?

– På den ene sto det «We have no planet B», og på den andre «Kloden er viktigst», sier hun.

– Og nå fortsetter kampen for klimaet? Dere gir dere ikke etter denne dagen?

– Vi kommer til å fortsette kampen, sier 12-åringen.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...