Akersposten

– Vi jobber sammen mot det samme målet

Røa-keeper og Lysejordet-lærer Kirvil Odden Sundsfjord har syklet mye under korona-krisen, der savnet etter både en normal jobbhverdag og toppfotballen er stor. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

– Det er ikke så mye man får slengt seg på en god måte på hagegresset. Men man gjør det beste ut av det og man blir litt kreativ! sier Røas sisteskanse, Kirvil Odden Sundsfjord (27). Keeperen og Lysejordet-læreren fyller dagene med egentrening, hjemmejobbing – og familieliv.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2020 kl 13:28

BOGSTADVANNET: – Det har vært kjedelig å ikke kunne spille fotball. Det er kanskje det som har vært verst, å ikke kunne møte på trening sammen med alle andre, og trene som normalt. Samtidig skjønner man at dette er noe man må se i det større bilde og ta på alvor, sier Odden Sundsfjord.

For 27-åringen, som er bosatt på Røa, har det gjerne betydd sykkeløkter i nærområdet, i tillegg til styrketrening.

– Jeg har brukt sykkelen flittig for å få gode økter og jeg sykler oppover mot Sørkedalen. Jeg har fortsatt mye igjen å oppdage i nærområdet. Så det er en veldig ålreit måte å både bli kjent med nærområdet, men også få seg en god økt. I tillegg er vi noen jenter som trener frivillig nede på Røa fem og fem, og følger smittereglene. Så det hjelper også veldig på det fotballtekniske, sier Odden Sundsfjord.

Keepertreningen har hun fått hjelp med fra kona Charlotte.

– Kona mi har kastet fotballer, og jeg har holdt på med grep. Jeg har kastet tennisballer mot veggen for å holde øye-hånd-koordinasjonen i gang, og så har jeg vært på Røa noen ganger når jeg har hatt tid utenom jobben for å få litt skudd fra lagvenninner og få slengt meg litt. Det er ikke så mye man får slengt seg på en god måte på hagegresset. Men man gjør det beste ut av det og man blir litt kreativ, forteller Røa-keeperen.

Motiverer hverandre

For da koronaen slo ut for fullt i Norge, så regjeringen seg nødt til å komme med restriksjoner som rammet kultur og idrett hardt. Seriestarten 21. mars ble satt på vent, og Røa er bare en av mange klubber som måttet permittere.

Fortsatt er det usikkert når eller om seriespillet blir avviklet, men inntil videre er store idrettsarrangement forbudt frem til 15. juni.

– Den usikkerheten å ikke vite når den starter er kanskje det vanskeligste for oss fotballspillere, så vi må bruke disse datoene vi får som motivasjon til å holde treningen oppe. Hvis man begynner å tenke allerede nå at det ikke blir noen sesong, blir det mye vanskeligere å holde motivasjonen i gang. Men når man har dato å forholde seg til, så er det mye enklere. Så vi må holde motivasjonen oppe og hjelpe hverandre til å tenke at vi må bare gjøre jobben og være best mulig rustet når vi kommer tilbake, sier Odden Sundsfjord.

– Hvordan ser du på sesongen nå?

– Hvis vi skal starte fra der hvor det stoppet opp, så virket vi som en god gruppe; vi hadde trent godt og vi hadde bra grunnlag for sesongstart. Så det var utrolig kjedelig at det kom, men sesongen kommer til å bli veldig mye mer annerledes enn vi hadde sett for oss. Hvordan det blir er litt opp til Toppfotball Kvinner og NFF å bestemme, men jeg ser jo for meg at det blir en forkortet serie eller flere kamper i uken. Det må man bare vente å se, men jeg har tro på at de ønsker å gjennomføre en type serie, forteller Odden Sundsfjord.

For Røa gjelder det å komme helskinnet ut av krisen, både helsemessig og økonomisk.

– Klubben, styret, trenerne og spillerne virker som en enhet om dette, at vi jobber sammen mot det samme målet. Ikke det at man ikke har gjort det før, men nå har man en mye mer følelse av at dette er viktig og at vi må komme ut av dette på en god måte og at klubben består, at vi har en klubb å komme tilbake til. Det er det viktigste. Man ser at mange av jentene er flinke til å sende hverandre bilder av at de har trent, og det gir ekstra motivasjon til oss andre, forklarer Røas visekaptein.

Lysejordet-lærer med hjemmekontor

Også på jobbfronten har hun hatt nok å henge fingrene i. 27-åringen er lærer på 7. trinn på Lysejordet skole, i tillegg til at hun er IKT-ansvarlig.

– Det har vært hjemmekontor med et barn på halvannet år loffende rundt seg, så det har jo vært litt krevende. Det gjelder nok alle som har hatt små barn som ikke har kunnet vært i barnehagen, og jeg har hatt mye å gjøre som IKT-ansvarlig. Men det er noe jeg brenner for og jeg synes de utfordringene som har kommet med tanke på det tekniske, har vært veldig gøy å se, og at mange har lært seg utrolig mye. Det har vært gøy å se at elevene også setter pris på at lærerne setter seg inn i disse forskjellige verktøyene for å møte de selv om man ikke møtes ansikt til ansikt, sier hun.

– Hvordan blir det å komme tilbake til skolen når den tid kommer?

– Vi skal ikke tilbake foreløpig. Til uka er det 1. til 4. trinn som begynner, men vi håper jo at vi får en uke eller to sammen med syvendetrinn før de skal videre på ungdomsskolen sånn at vi får sett dem og får en verdig avslutning, sier hun.

– Man ønsker å komme tilbake til arbeidsmiljøet på en normal måte selv om det fungerer veldig godt over nett og videochat, avslutter Odden Sundsfjord.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...