Akersposten

– Vi har overlevd spanskesyken også, så det er klart vi overlever!

Restaurantsjef på Frognerseteren, Walter Kieliger. Foto: Fredrik Eckhoff

Det sier restaurantsjef Walter Kieliger på Frognerseteren restaurant. Etter mange tunge måneder er det fra onsdag igjen lov å sette seg ned i kafé og restaurant – om enn med en del restriksjoner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2021 kl 12:40

FROGNERSETEREN: Det skal mer til enn en langvarig pandemi for å ta knekken på Frognerseteren restaurant, som har forsynt Oslo- og Kristiania-folk med vått og tørt helt siden 1891.

– Har det vært mye pågang frem mot onsdagen, når det igjen blir mulig å sette seg i kafeen og på restauranten?

– Ja, det har vært veldig stor pågang etter at beskjeden kom før helgen, sier Kieliger, som ikke legger skjul på at det har vært en tung tid. Allerede etter sommeren i fjor, fortalte han Akersposten om blodrøde tall for det tradisjonsrike serveringsstedet.

Siden 2. mars har det vært helt stengt på Frognerseteren.

– Vi har overlevd spanskesyken også, så det er klart vi overlever, men det er klart det har vært en veldig tung tid. Nå håper jeg at Oslos befolkning skjønner at det er bedre å åpne med noen restriksjoner enn at det er helt stengt, sier han. – Det blir ikke plass til så mange gjester som før, og det blir større avstander.

Onsdag fra kl. 12 gjelder de nye reglene for blant annet serveringsstedene. Her kan du se hva som åpner opp samtidig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...