Akersposten

– Vi har nå vært opptatt av å sikre at alle byens innbyggere får informasjon

– Aftenpostens nedslagsfelt er omfattende og dekker hele byen og er kanskje i praksis Oslos største lokalavis, poengterer byrådssekretær Rasmus Reinvang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2017 kl 15:20

OSLO VEST: Akerspostens redaksjon har reagert på byrådets behandling av vår forespørsel om å få se forslaget til kommuneplan i forkant av offentliggjøringen, med sperrefrist. Akersposten fikk avslag, og så viste det seg at en annen Oslo-avis, Aftenposten, hadde fått tilgang tidligere. Det medførte at Aftenposten kunne publisere en omfattende artikkel om kommuneplan-forslaget en halv time før Akersposten fikk planen på epost.

Etter at Akersposten-redaksjonens kommentar ble publisert, har det kommet en rekke reaksjoner, der både Redaktørforbundet og Presseforbundet har uttalt seg kritisk til byrådets behandling av lokalavisene.

Fra byrådet har Akersposten fått en epost fra kommunikasjonsrådgiver Kristine Langfjord om saken:

«Alle medier fikk tilgang til forslaget til kommuneplan (samfunnsdel og byutviklingsstrategi) da det ble publisert etter behandling i byråd på torsdag. Aftenposten fikk tilgang til materialet noe tidligere, da dette er en sak av byomfattende interesse, som Aftenposten selv ønsket å dekke utførlig.» Dette skriver Kristine Langfjord eposten til Akersposten.no.

«Da nåværende kommuneplan ble vedtatt, var det mange som ikke fikk med seg detaljene. Det var et menighetsblad i Bydel Nordre Aker som fikk frem for de lokale at deres område var pekt ut til utvikling i planen,» skriver Langfjord, som videre siterer byrådssekretær Rasmus Reinvang:

– Vi har nå vært opptatt av å sikre at alle byens innbyggere får informasjon om det nye forslaget som nå ligger til høring. Aftenpostens nedslagsfelt er omfattende og dekker hele byen og er kanskje i praksis Oslos største lokalavis, sier byrådssekretær Rasmus Reinvang.

– Det er viktig å understreke at dette kun er et forslag til kommuneplan, og startskuddet for en høringsprosess og debatter går nå og fram til 30. juni. Vi er glad for at alle lokalaviser i Oslo, i likhet med Aftenposten, har samme engasjementet for å dekke innholdet i høringsrunden. Vi ser fram til de områdevise møtene som arrangeres i løpet av mai og håper at lokalavisene er like engasjerte i å dekke disse. Byrådet stiller seg selvfølgelig til disposisjon til intervjuer, spørsmål og bakgrunn om denne saken. Byrådet ønsker en god og nær dialog med lokalavisene framover, avslutter han.

LES Akersposten-redaksjonens kommentar her

– Lovstridig og sterkt kritikkverdig, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen til Akersposten.

– Det er forkastelig at byrådet forfordeler en avis slik, sier spesialrådgiver Nils E. Øy i Norsk Presseforbund til Nordre Aker Budstikke. Les saken her.

Les også:

Røa/Hovseter, Montebello og Borgen blir nye store fortettingsområder

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...