ANNONSE
Annonse

– Vi har nå vært opptatt av å sikre at alle byens innbyggere får informasjon

– Aftenpostens nedslagsfelt er omfattende og dekker hele byen og er kanskje i praksis Oslos største lokalavis, poengterer byrådssekretær Rasmus Reinvang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2017 kl 15:20

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Akerspostens redaksjon har reagert på byrådets behandling av vår forespørsel om å få se forslaget til kommuneplan i forkant av offentliggjøringen, med sperrefrist. Akersposten fikk avslag, og så viste det seg at en annen Oslo-avis, Aftenposten, hadde fått tilgang tidligere. Det medførte at Aftenposten kunne publisere en omfattende artikkel om kommuneplan-forslaget en halv time før Akersposten fikk planen på epost.

Etter at Akersposten-redaksjonens kommentar ble publisert, har det kommet en rekke reaksjoner, der både Redaktørforbundet og Presseforbundet har uttalt seg kritisk til byrådets behandling av lokalavisene.

Fra byrådet har Akersposten fått en epost fra kommunikasjonsrådgiver Kristine Langfjord om saken:

«Alle medier fikk tilgang til forslaget til kommuneplan (samfunnsdel og byutviklingsstrategi) da det ble publisert etter behandling i byråd på torsdag. Aftenposten fikk tilgang til materialet noe tidligere, da dette er en sak av byomfattende interesse, som Aftenposten selv ønsket å dekke utførlig.» Dette skriver Kristine Langfjord eposten til Akersposten.no.

«Da nåværende kommuneplan ble vedtatt, var det mange som ikke fikk med seg detaljene. Det var et menighetsblad i Bydel Nordre Aker som fikk frem for de lokale at deres område var pekt ut til utvikling i planen,» skriver Langfjord, som videre siterer byrådssekretær Rasmus Reinvang:

– Vi har nå vært opptatt av å sikre at alle byens innbyggere får informasjon om det nye forslaget som nå ligger til høring. Aftenpostens nedslagsfelt er omfattende og dekker hele byen og er kanskje i praksis Oslos største lokalavis, sier byrådssekretær Rasmus Reinvang.

– Det er viktig å understreke at dette kun er et forslag til kommuneplan, og startskuddet for en høringsprosess og debatter går nå og fram til 30. juni. Vi er glad for at alle lokalaviser i Oslo, i likhet med Aftenposten, har samme engasjementet for å dekke innholdet i høringsrunden. Vi ser fram til de områdevise møtene som arrangeres i løpet av mai og håper at lokalavisene er like engasjerte i å dekke disse. Byrådet stiller seg selvfølgelig til disposisjon til intervjuer, spørsmål og bakgrunn om denne saken. Byrådet ønsker en god og nær dialog med lokalavisene framover, avslutter han.

LES Akersposten-redaksjonens kommentar her

– Lovstridig og sterkt kritikkverdig, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen til Akersposten.

– Det er forkastelig at byrådet forfordeler en avis slik, sier spesialrådgiver Nils E. Øy i Norsk Presseforbund til Nordre Aker Budstikke. Les saken her.

Les også:

Røa/Hovseter, Montebello og Borgen blir nye store fortettingsområder

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse