Akersposten

«Vi har ikke deltatt i diskusjonen»

Ola Ramstad og Espen Watne Andresen, Vestre Aker Frivilligsentral

GJØR SITT BESTE: Ola Ramstad (til venstre) og Espen Watne Andresen vil gjøre det aller beste ut av situasjonen om Frivilligsentralen blir flyttet til Vinderen seniorsenter.

De forsikrer om at hvis Frivilligsentralen blir flyttet til Vinderen seniorsenter skal de gjøre det beste ut av det, samtidig som de aldri har vært en del av diskusjonen om hva som skal skje med seniorsenteret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Den 06.08.2020 stod det et leserbrev i Akersposten hvor Yngvar A. Husebye og Ola Ramstad fortalte om at det finnes gode alternativer når Vinderen Seniorsenter legges ned fra nyttår.

Les saken: «Populært møtested stenges – frivilligheten vil åpne dørene»

Vi på Frivilligsentralen har ikke deltatt i diskusjonen om hva som skal skje med Vinderen Seniorsenter. Dette er et helt bevisst valg med en enkel forklaring: Vår oppgave er ikke å mene noe om hva som er riktig for Vinderen Seniorsenter, vår oppgave er å bidra med det vi kan uansett hvem som driver hva.

Hvis vi blir tilbudt å flytte inn i lokalene i Slemdalsveien, så kan vi love at dialogen med både brukere og frivillige som i dag er tilknyttet seniorsenteret, er det som vil legge premissene for hva vi skal gjøre fremover. Hvis vi ikke skal inn i lokalene, kan vi love at vi skal støtte opp om arbeidet med å ha en møteplass på Vinderen, uansett hvem som driver det. Frivilligsentralen er her for innbyggerne – unge som gamle, organisasjonene, politikerne og administrasjonen. Vi er her for hele bydelen og vårt mål er samhold og samarbeid.

«Hva kan vi gjøre for at Vestre Aker bydel blir best mulig for flest mulig?»

Dette spørsmålet stiller vi oss på Frivilligsentralen oss hver dag. Vår oppgave i samfunnet er å bidra til et samfunn hvor vi tar vare på hverandre og hvor livet er fylt med aktivitet og mening. For å få til dette, må vi lytte. Jo mer vi vet om hva de som bor i bydelen ønsker av tilbud og hva de trenger hjelp til, jo mer vil vi være i stand til å bidra med. Hvis vi skal inn i lokalene i Slemdalsveien vil det være veldig viktig for oss å lytte til de som bruker lokalene i dag, hva slags aktiviteter og tilbud er viktige for dem? Vi må også lytte til de frivillige, fordi det er de frivillige som skaper Frivilligsentralen. Hva ønsker de å bidra med? Hva er deres interesser og hva gjør at de føler at de føler det er meningsfylt å være frivillig?

Det er lite som skapes av lytting alene, så hva skal vi gjøre etter at vi har lyttet? Vestre Aker Frivilligsentral har 20 års erfaring med å legge til rette for frivillig innsats, blant annet ved å koble sammen mennesker med sammenfallende ønsker og behov. De som ønsker å være med på et middagsselskap, blir invitert til en søndagsmiddag arrangert av frivillige som elsker å varte opp gjester. Trenger du hjelp til å komme til legen, kobler vi deg med en som synes det å kjøre deg til legen er både hyggelig og meningsfylt.

Uansett om Vestre Aker Frivilligsentral overtar lokalene i Slemdalsveien eller ikke, skal vi legge til rette for frivillig innsats gjennom vårt mantra: “Møte mellom mennesker”.

Ola Ramstad og Espen Watne Andresen
Styreleder og daglig leder, Vestre Aker Frivilligsentral

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...