Akersposten

– Vi har god grunn til å glede oss, for det blir så bra!

Vestre Aker Dusjlag inviterer til den årlige julekonserten i Ris kirke mandag 9. desember. Norske Selskabs Mannskor og solist Ingegjerd Bagøien Moe er også med. Foto: Privat

Kjente og mindre kjente julesanger og andre korverk som passer for å komme i den riktige julestemningen. Det er det som står på programmet når Vestre Aker Dusjlag inviterer til julekonsert mandag 9. desember – sammen med Norske Selskabs Mannskor og sopranen Ingegjerd Bagøien Moe.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

RIS: Vestre Aker Dusjlag er koret som ble stiftet etter at Jens Engelstad gjennom Akersposten lurte på om det var flere som likte å synge i dusjen, og som kanskje kunne tenke seg å synge andre steder også.

Dette var i 1990, og responsen var så stor at Dusjlaget ble en realitet. Blandetkoret har i løpet av årene som er gått, utviklet seg til å bli et kor med variert repertoar, fra klassisk musikk og opera til visesang, jazz, spirituals, musikaler og mye mer.

Mye moro

Til tross for at dusjlaget har holdt det gående i snart tre tiår, kan dirigent Helge Evju, melde om at det står bra til med koret før konserten.

– Vi blir jo alle sammen eldre, og noen har falt fra. Men så har det også kommet inn noen nye, fine stemmer, sier Evju til Akersposten.

– Vi har det mye moro, og stemningen i koret er den aller beste, sier han. – Jeg har inntrykk av at konserten kan gå meget bra!

Om solisten, Ingegjerd Bagøien Moe, kan Evju fortelle at hun nylig kom på en sterk tredjeplass i en stor konkurranse i Serbia.

– Hun har en stemme man husker, en det ikke går flere av på dusinet.

Aner langt tilbake

Sammen med Vestre Aker Dusjlag og solist Bagøien Moe skal også Norske Selskabs Mannskor være med. Dette er et kor som har aner helt tilbake til den litterære selskapsklubben som ble dannet i København for norske studenter i 1772.

– De dannet den gang en klubb som etter hvert ble et sted hvor man hadde det hyggelig sosialt, det ble virkelig et samholdssted. Det var viktig for norske studenter å ha et sted å møtes, og det var en livlig gjeng, sier Kristin Groven Holmboe. Hun har tidligere dirigert Vestre Aker Dusjlag i en 20-årsperiode. De siste årene har hun vært dirigent for Norske Selskabs Mannskor.

Hun forteller at virksomheten i Norske Selskab ble revitalisert i 1818, noen år etter at Christiania hadde fått sitt universitet.

– Her fortsatte studentene å feire og feste, og de fikk etter hvert klubblokaler like ved Stortinget, sier hun.

Der holder Norske Selskab til også i dag, og det var der Norske Selskabs Mannskor ble dannet for 12 år siden. Groven Holmboe tok over som dirigent for koret for åtte år siden.

Tradisjon

For 20 år siden var det nettopp Groven Holmboe som startet tradisjonen med julekonsertene til Vestre Aker Dusjlag i Ris kirke, hvert år på den andre mandagen i desember.

– Nabolaget vet at hvis man kommer på denne konserten, har man det hyggelig. Det er mange som setter pris på den, sier dirigenten, som syns det er ekstra stas at de to korene i år får med seg sopranen Ingegjerd Bagøien Moe.

– Hun er en av de store norske operastjernene vi har i dag. Dette blir virkelig fint. Hun er en strålende sangerinne med et stort publikum. Hun er en attraksjon, sier Groven Holmboe.

God grunn til å glede seg.

På det varierte programmet står blant annet Hallelujakoret fra Händels Messias, Alnæs’ Julemotett, utdrag fra korverk av Donizetti, Pergolesi og Bruckner og kjente og kjære julesanger. «O helga natt» er en selvfølge, og det samme er «Glade jul».

– Vi har god grunn til å glede oss, for det blir så bra! sier hun.

Billetter (kr. 200) kjøpes i døren eller til konto 1503.17.18713 eller med Vipps til 13367 (Vestre Aker Dusjlag). Barn under 16 år kommer inn gratis.

Sted og tid: Ris kirke, mandag 9. desember 2019 kl. 19.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...