Akersposten

– Vi har fått mye blomster før, men aldri som dette

Fra v: Inger Johanne Walstad, Jon Sigurd Vangsøy, Anette Cicilie Rundgren og Kåre Otto Telle. Foto: Fredrik Eckhoff

Det sier Inger Johanne Walstad, daglig leder på Hovseterhjemmet. Onsdag fikk hun 800 flotte tulipaner i fanget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2020 kl 10:20

HOVSETER/RØA: I mer enn 25 år har Tulipanaksjonen til Lions Club vært en årlig tradisjon og et sikkert vårtegn. Over hele landet har Lions-klubbene solgt tulipaner til inntekt for aksjonen «Mitt valg», som har som mål å bygge sunne holdninger og skape trygghet for barn og ungdom opp til ungdomsskolealder.

Mellom 800.000 og 900.000 tulipaner skulle i disse dager skiftet hender, men korona-krisen har satt en stopper for årets aksjon.

– Vi får ikke lov til å selge tulipanene i år, men blomstene har vi. Vi har derfor valgt å gi hele vår kvote til Hovseterhjemmet, sier leder i Lions Club Røa, Jon Sigurd Vangsøy. Han leder også klubbens tulipanaksjon.

Onsdag møtte Vangsøy og Kåre Otto Telle, også han i tulipankomiteen, opp utenfor Hovseterhjemmet med hele 800 nyskårne tulipaner, fargerikt dandert i 100 flotte buketter.

Lyspunkt i tøff tid

I en hektisk og annerledes tid, der korona-frykt og smitteforebygging står øverst på agendaen hver eneste dag, kunne daglig leder Inger Johanne Walstad og kulturleder Anette Cicilie Rundgren motta blomstene, og de er sikre på at blomstene vil bli kjærkomment mottatt av beboerne.

– Vi har fått mye blomster før, men aldri sånn som dette, smiler Walstad. Nå skal bukettene fordeles på de 21 enhetene. Hovseterhjemmet er Oslos aller største sykehjem med sine 167 beboere.

Følg Akersposten på Facebook

– Hvordan organiserer dere nå beboere og ansatte for å sikre alle best mulig mot smitte?

– Vi har det veldig strengt. De 21 enhetene anser vi som hver sin husholdning, med sine beboere og ansatte, sier Walstad.

To døde, to friske

Hovseterhjemmet var et av de første sykehjemmene som fikk korona-smitten inn til sine beboere. Walstad forteller at fire beboere har blitt smittet. To av dem er døde, mens de to andre er blitt friske.

– Mer enn 100 ansatte har vært i karantene i denne perioden. Akkurat nå har vi bare én ansatt i karantene, så det går bedre nå. Vi mener vi nå er et sykehjem som er smittefritt. Men vi kan ikke slappe av, sier lederen.

Rutiner

Mens vi står i god korona-avstand fra hverandre og prater på utsiden av Hovseterhjemmet, ankommer en kvinne som skal flytte inn. Vi kan se hvordan hun blir tatt imot, og to sekker med klær og eiendeler settes til side fordi de skal «sprites» før de skal inn på sykehjemmet.

– Nå er vi veldig godt drillet. Vi har en god beredskapsstab som er veldig gode på rutinene, sier Walstad – før hun skal inn og finne frem 100 vaser som skal fylles med flotte tulipaner fra Lions Røa.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...