ANNONSE
Annonse

– Vi forstår ikke hvordan dette har skjedd

Strøing som gikk helt over styr? Det tror i hvert fall beboere på Montebello og Husebyåsen, hvor flere bilruter var knust og mange hadde fått store lakkskader. Foto: Privat

Da beboere på Montebello på Husebyåsen tidlig lørdag oppdaget at bilene deres var skadet, at ruter var knust, og det lå grus langt inn i hager og oppkjørsler, trodde flere at de var utsatt for rent hærverk. De mange skadene har antakelig en helt annen forklaring.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2018 kl 10:58

ANNONSE
Annonse

MONTEBELLO/HUSEBYÅSEN: – Vi kan ikke skjønne noe annet enn at dette kommer fra en strøbil. Steinene som lå rundt bilen, er på størrelse med terninger. Vi fant dem hele veien inn til huset, faktisk nesten 20 meter fra veien, sier en Tomas Ruud til Akersposten.

Han er blant de mange som har fått skader på bil og andre gjenstander lørdag. I området Sondreveien, Nordheimbakken, Smithsvingen, Morgedalsvegen har meldingene strømmet på om beboere som har fått skadet kjøretøyer.

«Vinduer pepret med grus»

Akersposten har fått tilsendt kopi av meldinger som er skrevet på Facebook-siden til Husebyåsen Vel. En beboer skrev blant annet dette lørdag:

«Mange biler har fått skader ila natten. Det som sannsynligvis er årsaken for oss alle er villmannskjøring av sjåføren som kjørte strøbilen med grus. Vi satt på kjøkkenet da bilen raste forbi og alle vinduene ut mot veien ble peppret med grus. Etter kort tid kom bilen tilbake og det samme skjedde igjen. Det ligger grus 15 m inn på tomten. Bilen som sto på veien er nå full av små hull i lakken på hele ene side. Noen har fått knust bilrute. OPPFORDRER alle som har hatt bilen stående på veien til å sjekke lakken. Alle bildene i Nordheimbakken har fullt opp med små hull i lakken. (…) Skadene er så omfattende at vi bør få en oversikt og kreve erstatning fra den ansvarlige.»

– Steiner på størrelse med spillterninger, sier Tomas Ruud.

En annen beboer, i Sondrevegen, skriver at de ble utsatt for det samme.

– Her må høyden på sprederen ha stått helt feil, sier Tomas Ruud.

– Forstår ikke hvordan dette har skjedd

Det er Vaktmesterkompaniet som står for snørydding og strøing i området, og driftsjef Knut Olav Nilsen sier til Akersposten at de har mottatt flere henvendelser om skader i løpet av dagen.

Han bekrefter at Vaktmesterkompaniet har strødd i området i dag.

– Vi forstår ikke hvordan dette har skjedd, og vi jobber med å finne ut av det, sier Nilsen. Han sier at det er vanskelig å si mer om hvordan dette har skjedd før det har sett nærmere på bilen som har vært i bruk.

– Vi klarer å finne tilbake til denne maskinen. Det kan være snakk om feil på utstyr, sier Nilsen, som bekrefter at han har fått meldinger om grus og stein som virkelig har havnet på avveie.

– Vi kommer til å rydde opp i denne saken, og vi har oppfordret dem som har fått skader til å sende oss mail med beskrivelse og bilder, sier han.

– Steiner på størrelse med spillterninger, sier Tomas Ruud.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse