ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Vi er sterkere sammen enn hver for oss

Esther Marie Lier er klar for den store frivilligdagen på CC Vest lørdag 20. mai. Sjansen for å møte bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen, er vel også stor. Arkivfoto

– Ullern er bydelen med det varme hjertet. Det er vårt motto, sier prosjektleder for den aller første Frivilligdagen i Bydel Ullern, Esther Marie Lier. Lørdag på CC Vest!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2017 kl 09:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BYDEL ULLERN/LILLEAKER: Lørdag 20. mai viser frivilligheten seg i full blomst og i sin fulle bredde, og det skjer på CC Vest på Lilleaker. Der vil hele 42 av bydelens frivillige organisasjoner vise seg frem, og da vil man se bydelens varme hjerte i praksis.

Varme og kjærlighet

– Frivilligheten i Bydel Ullern har en logo, en ustrakt med et hjerte. «Bydelen med det varme hjertet», det er vårt motto. Vi vet at det er mye vilje og mye varme og mye kjærlighet som går inn i frivilligheten. Det er veldig mange takknemlige folk i alle aldre som nyter godt av frivilligheten, sier Lier til Akersposten.no dagen før dagen.

Bydelen med det varme hjertet

I mange år har Lier vært en slags ledestjerne for den frivillige innsatsen i Bydel Ullern, som leder av Frivilligsentralen i bydelen. Hun forteller at det i 2014 skjedde noe som ble et slags vendepunkt for frivilligheten i bydelen. Da fikk de laget en frivilligmelding, den første av sitt slag for en bydel i Oslo.

– Den viste at vi har mer enn 210 årsverk med registrert frivillighet i bydelen, og da er loppemarkeder og alt som foreldre gjør på skoler og i idrettslag utelatt. Så tallet er reelt sett mye høyere, sier hun. – Nå ønsker vi å hedre frivillige og aktører, både barn, unge, foreldre og eldre som stiller opp for andre.

Enorm variasjon

– Hva kan dere friste med på CC Vest lørdag?

– Vi vil vise frem bredden. Det blir 42 organisasjoner, det blir stands på utsiden av senteret og på tre steder inne, sier Lier og snakker om idrettslag, velforeninger og ulike interesseforeninger som jobber til Ullern-innbyggernes beste.

– Skøyen Miljøforum, Besøkstjenesten i bydelen, HomeStart, Hoffselvens Venner, Oslo Røde Kors Vestre, Bevar Smestad, Bestum Vel, Lilleaker Lions, Skøyen og Ullern menigheter, babysang, barneyoga, kunstuttrykk for flyktninger og barn, håpstre, ønsketre…, ramser Lier opp. – Og mye mer!

Hun nevner spesielt at festivalen får både et eget håpstre (hos menighetene) og et ønsketre, hvor barna kan lage sommerfugler og henge opp.

Full fart på scenen

På en stor scene på utsiden av senteret vil det bli program fire timer i strekk fra klokken 11. Her blir det sang og musikk, teater for alle aldre. Lilleaker skolekor, Ègal teater, Bestum stasmusikk og Kirkenær Balletskole er blant aktørene.

Esther Marie Lier, for øvrig kåret til Årets Medmenneske av Akerspostens lesere i januar i år, lover noe for enhver smak.

Hun forteller at frivilligdagen også vil vise samhandlingen mellom det offentlige og frivilligheten. Bydel Ullern vil være tilstede med mange forskjellige tilbud, som Stoppestedet, Nav og Familiens Hus.

– Dette blir en livlig dag! Bydelen med det varme hjertet skal spre håp, og når man ønsker noe, kan det bli en realitet, sier hun.

Programmet for Frivilligdagen.

LES OGSÅ: Kunstmagi for barn og flyktninger

Nå er Esther Årets Medmenneske