«Vi er skikkelig drita lei!»
– Vi har dårlig tid som vanlig, men dette blir kjempegøy! sier en småhektisk regissør og tekstforfatter for Røarevyen, Karoline Gregersen Herlofsen, før hun ber skuespillerne ta nok en gjennomkjøring av åpningsnummeret.
Publisert: 16.10.2019 kl 15:30
Sist oppdatert: 17.10.2019 kl 12:20
RØA: Det er lørdag, og Akersposten har sneket seg inn på en øving. Det er bare halvannen uke igjen til premieren, og når du leser dette, er det bare en uke igjen til det braker løs i Samfunns Vest på Røa.
Siste innspurt
– Nå øver vi hele helgen, og neste helg. Og så øver vi tirsdag. Det er sikkert noen som øver litt hver eneste dag for seg selv i tillegg, sier Herlofsen. Hun er med for tredje gang på Røarevyen. Den første utgaven ble satt opp høsten 2014. Den andre var høsten 2016.
– Vi er aldri i rute på denne tiden, sier en av Røarevyens gjengangere både på scenen og i tekstgruppa, Ellen Jacoby Steina. Hun har akkurat gjennomført et musikalsk nummer, «Sinna mann», sammen med Ingrid Kjerschow Lohne og Halvor Lillo Stenberg. Det begynner å sitte, men det er stadig mulig å gjøre små endringer.
Røa er i en brytningstid. Samlet rundt et kryss som de aller fleste mener er kaotisk og overtrafikkert, beveger Røa-folk seg for tiden rundt en stor byggeplass som skal bli et nytt Røa torg, samtidig som det er planer om å bygge høyere og tettere i flere himmelretninger. Og hva skjer med tunnelen? Kommer Røa-folket i all fremtid til å være et sted der gjennomfartstrafikken dominerer?
– Det jeg tenker, er at Røa er i en prosess hvor vi skal skape et nytt Røa. Det er store endringer. Vi har Røa Vel, som er Røa-befolkningens stemme, heldigvis. Kanskje folk tenker litt over at nå er det egentlig bare et hull, men det går over? sier Steina, som til daglig er rektor ved Oslo Montessoriskole på Vettakollen.
Litt mer ekstremt
Hennes rektorkollega Anton Rygg, som tidligere har jobbet på både Bogstad og Voksen, er aktivt skrivende, og når Akersposten er innom, sitter Rygg litt bak i salen med papir og penn. Tekster endres og finjusteres hele tiden.
– Nå kan det bare gå oppover på Røa, smiler han og understreker at man må ta i litt når man lager revy.
– Vi gjør det jo litt mer ekstremt – og morsomt og litt uventet. Det tror jeg vi får til, sier Rygg, som til tross for karriere som skoleleder, nå rektor på Munkerud skole, alltid har likt å skrive. Allerede da han gikk på Persbråten skole, var han selvskreven som tekstforfatter til Persrevyen.
– Det er gøy å skrive igjen. Det er lenge siden nå, sier han.
– Når man skriver, har man alltid et indre bilde av hvordan det skal bli. Men man vet jo ikke alltid hvem man skriver for. Så må det oversettes til scenespråk. Til slutt er det Karolines oppgave å få tekstene til å gli, sier Rygg.
Husk å dele!
– Jeg syns det går bra. Vi har dårlig tid som vanlig, men dette blir kjempegøy! sier Karoline Gregersen Herlofsen. – Jeg er veldig fornøyd både med tekstene og med dem som står på scenen.
Hun forteller om et herlig ensemble, dominert av lokale krefter. Her er det god spredning i alder og en fin kjønnsfordeling.
– Det er kjempefine folk, som det er gøy å jobbe med, sier Gregersen Herlofsen.
Nå håper hun at Røa-folk kjenner sin besøkelsestid når revyen spilles. Og hun oppfordrer alle som én til å spre det glade budskap om Røarevyen i alle mulige kanaler.
– Ja, husk å dele! sier regissøren og tekstforfatter Herlofsen, som syns det er artig at hennes sønn, Gerhard Gregersen Seland (23), hadde lyst til å være med på Røarevyen for tredje gang.
– Etter at han flyttet hjemmefra, er det jo ikke så ofte jeg ser ham, men jeg ser ham på revyøvelsene!
En av de bedre!
– Det ganske kjipt her på Røa akkurat nå, sier Gerhard (25). – Det bygges, og det ser ganske ille ut. Vi har det jævlig på Røa nå. Kanskje trenger vi en lokal Trump som kan rydde opp?
– Jeg tror dette blir en av de bedre Røarevyene! sier han.
– En av de bedre av tre Røarevyer gjennom tidene…?
– Ja, innholdsmessig kanskje den beste! sier han. – Her er det mye flinke folk.
Kollega Tina Bjørnelykke (25), som også representerer den yngre garde i ensemblet, har også drevet mye med skuespill og revy.
– Jeg har jobbet med Karoline før og har blitt adoptert hit til Røa. Jeg er blitt så godt kjent med Røa nå at jeg har lyst til å flytte hit en gang, sier hun.
Tina mener at Røarevyen til og med kan være verdt å få med seg for folk som ikke kommer fra Røa.
– Helt klart, man kan kjenne seg igjen selv om man ikke er fra Røa, sier hun.
– Det er veldig mye lokalt, litt nasjonalt og litt internasjonalt tilsnitt, bekrefter Karoline Gregersen Herlofsen.
Billetter
Det er bare dager igjen til fem hektiske spilledager med seks forestillinger. Det kan fort fylles opp i salen, som tar bare rundt 120 publikummere, så her gjelder det å sikre seg billett først som sist. Her finner du billetter.
Røarevyens tredje utgave, «Make Røa greit igjen», spilles seks ganger, fra onsdag 23. til søndag 27. oktober. Lørdag er det to forestillinger.