Akersposten

– Vi er rørt over givergleden

Prosjektleder i Oslohjelpa, Siri Gisholt.

Prosjektleder i Oslohjelpa Ullern, Siri Gisholt og leder av Familiens hus, Anne Lehne hadde planlagt en gi-bort-dag/gjenbruksdag for innbyggerne. Korona-situasjonen endret planen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERN: – Behovet for varme klær er stort for enkelte familier i bydelen vår, og vi har hatt god erfaring med tilsvarende tilbud tidligere, fastslår Siri og Anne. Men, pga. koronasituasjonen ble ikke den planlagte gjenbruksdagen noe av. Derfor har duoen laget ferdige «klespakker» til familier i bydelen som trenger det mest.

– Givergleden er enorm, forteller Siri og Anne. Lions Ullern har blant annet bidratt med helt nye ullkær i ulike størrelser til dette klesprosjektet, vi har fått inn klær, sko, leker, bøker og puslespill. Dette prosjektet har nå utviklet seg til å bli et stort samarbeidsprosjekt mellom ulike tjenester i bydelen, innbyggere, Fornebu gjenbruk - og flere andre aktører i lokalt næringsliv her på Ullern, forteller Siri som fortsetter:

– Innbyggere i bydelen har kommet og levert en masse fint høst- og vintertøy til oss etter avtale på telefon. Vi har vasket og gått gjennom alt og laget pakker i forhold til kjønn og alder. Dette er gode og fine klær som folk lett kunne ha solgt videre, men så velger de heller å gi dette bort til veldedighet. Det synes vi er rørende, sier Siri som legger til:

– Enkelte kulturer er ikke vant til gjenbruk – så det er ganske viktig at alt vi leverer fra oss ser ordentlig ut. Norge er et land med mange sesonger og det er stor kultur for gjenbruk og å arve klær. Ellers kan det bli veldig dyrt hvis man har mange barn og hele tiden må kjøpe nytt. Vi tar gjerne også imot julegaver – det er mange familier som har det trangt om dagen, sier Siri.

Familiens Hus er åpent for familier som trenger råd og veiledning. Alle smittevernhensyn er ivaretatt og det er mulighet for god avstand her. Det er bare å ta kontakt med oss, vi har åpent!

Etter hvert ønsker vi å ha tettere dialog med innbyggerne våre og åpne opp Familiens hus enda litt mer for folk som trenger det. Vi må bare vente til samfunnet har kontroll på koronasituasjonen, sier Anne.

– Helt til slutt ønsker vi å takke alle sammen som har bidratt inn i dette klespakke-prosjektet! Vi er rørt over givergleden her i bydelen!

Ønsker du å bidra med klær eller annet du ikke lenger har bruk for? Eller ønsker du klespakker?

Ta kontakt med prosjektleder i Oslohjelpa, Siri Gisholt: 940 15 890, eller mail: oslohjelpa@bun.oslo.kommune.no

Familiens hus Ullern er en møteplass for barn og foreldre i Bydel Ullern. Her tilbys det lett tilgjengelig hjelp, med fokus på ulike foreldrestøttende tiltak.

Mer informasjon finner du her

Oslohjelpa: Oslohjelpa Ullern har nå flyttet inn i lokalene til Familiens hus, og er et gratis tilbud til familier som trenger hjelp med omsorgsrollen eller har andre utfordringer i familien.

Mer informasjon om Oslohjelpa finner du her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...