Akersposten

«Vi dukker opp på 17. mai, men hvor…?»

Barnetog og mange arrangementer er avlyst, men korpsmusikk er det mulig å oppleve både her og der på nasjonaldagen. Lørdag fikk Røa-folk en smakebit.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2021 kl 10:31

RØA: Nok en annerledes 17. mai nærmer seg, ikke minst for korpsene. Huseby skole er kjent for sitt gode korps, som i mange år har utmerket seg med god kvalitet. Lørdag var deler av signalkorpset ute og luftet seg i Røa-området.

Det skapte litt ekstra glede og ikke minst en liten følelse av at nasjonaldagen faktisk nærmer seg, da denne glade gjengen kom ruslende – og spillende – oppover Vækerøveien og tok til høyre nedover mot Huseby i Røakrysset.

Folk stoppet opp, bilister tok hensyn, og alle fikk nyte noen sekunder med kjærkommen korpsmusikk.

Det er varslet at det kan bli mange mer eller mindre overraskende innslag av korpstoner i vår del av byen i regi av skolekorpsene på den store dagen mandag. Det er bare å ha ører og øyne med seg.

Skal ut og spille

Skolekorpsene har øvd like godt foran denne nasjonaldagen som tidligere år. Derfor skal de naturligvis ut og vise seg frem og skape glede og stemning. Ett eller flere korps kommer helt sikkert til å dukke opp i nærheten av deg, og her er litt info om noen av skolekorpsene i vårt nærmiljø.

Nevnte Huseby skoles musikkorps har for eksempel en aktiv dag planlagt. De skal blant annet ut og spille slik de gjerne gjør i nærmiljøet.

Lysejordet skoles musikkorps varsler at de skal spille i nærområdet mellom kl. 10 og 12 og minner om at det ikke er ønsket at man ikke følger korpset, men i stedet nyter musikken når korpset passerer, for eksempel fra hager og balkonger.

Voksen skoles musikkorps informerer at de er i farta fra klokken åtte til 13, blant annet på skolen og mange steder i nærmiljøet.

Smestad skoles musikkorps lover også å spille i nabolaget. Det samme gjør korpset til Bestum skole fra kl. 10.

Lilleaker skoles korps varsler at nærmiljøet vil få oppleve dem i aksjon fra klokken 8.45.

Fra klokken 10.15 til 13 kommer Peik, skolekorpset til skolene Skøyen og Majorstuen å spille i næmiljøene til de to skolene.

I korona-ånd er Vinderen skoles korps de mest kryptiske, da de på sin Facebook-side rett og slett skriver: «Vi dukker opp på 17. mai, men hvor…?»

Det gjenstår å se! Og høre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...