ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Vi dukker opp på 17. mai, men hvor…?»

Barnetog og mange arrangementer er avlyst, men korpsmusikk er det mulig å oppleve både her og der på nasjonaldagen. Lørdag fikk Røa-folk en smakebit.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2021 kl 10:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Nok en annerledes 17. mai nærmer seg, ikke minst for korpsene. Huseby skole er kjent for sitt gode korps, som i mange år har utmerket seg med god kvalitet. Lørdag var deler av signalkorpset ute og luftet seg i Røa-området.

Det skapte litt ekstra glede og ikke minst en liten følelse av at nasjonaldagen faktisk nærmer seg, da denne glade gjengen kom ruslende – og spillende – oppover Vækerøveien og tok til høyre nedover mot Huseby i Røakrysset.

Folk stoppet opp, bilister tok hensyn, og alle fikk nyte noen sekunder med kjærkommen korpsmusikk.

Det er varslet at det kan bli mange mer eller mindre overraskende innslag av korpstoner i vår del av byen i regi av skolekorpsene på den store dagen mandag. Det er bare å ha ører og øyne med seg.

Skal ut og spille

Skolekorpsene har øvd like godt foran denne nasjonaldagen som tidligere år. Derfor skal de naturligvis ut og vise seg frem og skape glede og stemning. Ett eller flere korps kommer helt sikkert til å dukke opp i nærheten av deg, og her er litt info om noen av skolekorpsene i vårt nærmiljø.

Nevnte Huseby skoles musikkorps har for eksempel en aktiv dag planlagt. De skal blant annet ut og spille slik de gjerne gjør i nærmiljøet.

Lysejordet skoles musikkorps varsler at de skal spille i nærområdet mellom kl. 10 og 12 og minner om at det ikke er ønsket at man ikke følger korpset, men i stedet nyter musikken når korpset passerer, for eksempel fra hager og balkonger.

Voksen skoles musikkorps informerer at de er i farta fra klokken åtte til 13, blant annet på skolen og mange steder i nærmiljøet.

Smestad skoles musikkorps lover også å spille i nabolaget. Det samme gjør korpset til Bestum skole fra kl. 10.

Lilleaker skoles korps varsler at nærmiljøet vil få oppleve dem i aksjon fra klokken 8.45.

Fra klokken 10.15 til 13 kommer Peik, skolekorpset til skolene Skøyen og Majorstuen å spille i næmiljøene til de to skolene.

I korona-ånd er Vinderen skoles korps de mest kryptiske, da de på sin Facebook-side rett og slett skriver: «Vi dukker opp på 17. mai, men hvor…?»

Det gjenstår å se! Og høre.