ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Vi bygger stolthet

Huseby skoles musikkorps ønsker enda flere musikkglade medlemmer og inviterer til infomøte onsdag 19. juni kl. 17.30.

– Frem mot 100-årsjubileet satser vi på å bygge stolthet i korpset gjennom synlighet i vårt nærmiljø, sier Per Christian Kittilsen, en av ildsjelene i Huseby Skoles Musikkorps, som onsdag kveld rekrutterer nye medlemmer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2019 kl 09:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HUSBEBY: Sommeren står for døren, men før skolen stenger, benytter Huseby Skoles Musikkorps anledningen til å rekruttere nye musikanter til korpset. Alle elever som til høsten begynner i 2. klasse og oppover inviteres med foreldre til informasjonsmøte og instrumentprøving onsdag 19. juni klokken 17.30-19.30 på Huseby skole, inngang fra den store skolegården.

– De som melder sin interesse nå før sommeren, har større sjanse for å selv kunne velge instrument når korpset starter opp igjen til høsten, sier rekrutteringsansvarlig Per Christian Kittilsen til Akersposten.

Rekrutteringsansvarlig Per Christian Kittilsen sier:

– Vi har allerede en håndfull ivrige musikanter på plass, men vil gjerne runde 20 nye barn før vi sier oss fornøyde. Øvre alder for å starte i korpset har vi ikke, og er man eldre enn de yngste, vil man selvfølgelig ikke begynne i Aspirantkorpset, men vi finner løsninger for raskt å kunne spille med jevnaldrende.

– Korpset blir 100 år om to år og da hadde det vært gøy om vi var 100 musikanter i korpset vårt! sier han.

Gode naboer

Huseby har med sin nærhet til Gardeleiren de siste årene satset mye på marsjering og drill og ble i fjor norgesmestere.

– Korpset liker å vise seg ute blant folk, og musikantene er stolte av å spille i et korps som markerer seg i bydelen og i Oslo for øvrig. Korpset har etablert samarbeid med Hans Majestet Kongens Garde, og vi tror at vårt samarbeide er med på å bidra til fortsatt eksistens for vår stolte gardemusikk og drillkontingent, sier han.

Bygger stolthet

– Vi gir et tilbud til barn og unge på Huseby og omkringliggende skoler om en fullverdig musikkopplæring. Aldersspennet er fra 7-20 år. Frem mot 100-årsjubileet satser vi på å bygge stolthet i korpset gjennom synlighet i vårt nærmiljø og i Oslo og omegn. Vi legger ned betydelig innsats for spesielt å få med de som normalt sett ikke vil ha råd til å ha sine barn i en organisert fritidsaktivitet samt minoriteter av ulik art, sier han.

Han forteller at de har et mål om å gjøre korps kult.

– Vi tror dette gjøres ved synlighet, med flott musikk, høy kvalitet på marsjering og en uniform de barna og ungdommene som bærer den er stolte av. Ved å tilby korpsdeltakelse til alle, hjelper vi også å fange opp de svakeste og tilby alle en arena de kan vokse på i sitt eget tempo, sier han.

Infomøte onsdag kveld

– Møt opp til informasjonsmøtet, eller ta kontakt med korpset og meld deres interesse for høsten. Elever ved Huseby og Holmen skoler er korpsets hovedprioritet, men alle barn fra alle skoler er velkomne i Huseby, sier Kittilsen.

For et så godt møte som mulig, må korpset ha en påmelding til møtet ved å sende en e-post på: HSMrekruttering@gmail.com I e-posten må navn på musikant og hvilken klasse og skole musikanten går i dette skoleåret som nå går mot en slutt være inkludert.